Afl. 174 – 26-08-2022 : ONSTWEDDER  VAKANTIESPELWEEK  60  JAAR  !

Afl. 174 – 26-08-2022 : ONSTWEDDER VAKANTIESPELWEEK 60 JAAR !

Temidden van alle jubilea die in Onstwedde dit jaar gevierd kunnen worden (zie ‘Zo was ‘t’, afl. 166, nov. 2021), zouden we de Vakantiespelweek bijna hebben vergeten.
Nou vergeten ? Alle vlaggetjes her en der in het dorp geven overduidelijk aan, dat die Vakantiespelweek hoog gewaardeerd wordt. Niet alleen door de deelnemende jeugd, maar ook door de ouders en de grootouders.
En dan heb ik ’t nog niet eens over al die mensen die door de feestelijke dorpsoptocht die de Spelweek traditioneel afsluit, één van de mooiste avonden van hun leven beleven. Zoveel stralende kindergezichtjes, zoveel creativiteit in de aankleding, zoveel zorg in de begeleiding van de groepen, ’t is een geweldig compliment waard !!

Vandaar dat ik op de laatste dag van de Vakantiespelweek 2022 de enthousiaste organisatoren ervan namens de hele Onstwedder bevolking mag toeroepen :

VAN  HARTE  GEFELICITEERD  EN  DE  COMPLIMENTEN  VOOR  JULLIE  INZET !


In de enorme hoeveelheid paperassen die ik in mijn Onstwedder jaren heb verzameld, heb ik het keiharde bewijs niet terug kunnen vinden, maar ik weet nog dat ik in een stoffig verleden een en ander ooit ’s grondig heb nagesnuffeld. Daar kwam toen uit, dat het Onstwedder Vakantiespel het oudste is van alle vergelijkbare Spelweken-voor-de-jeugd in de hele provincie Groningen. En dat is niet niks !
Vandaar dat ik de huidige en komende organisators van onze Vakantiespelweek tenslotte luidkeels mag toebrullen :

HOUEN  ZO  !  JULLIE DOEN  ’T  STEENGOED  !!

N.B. De foto van vandaag dateert (waarschijnlijk) uit het midden van de jaren (19)’60. De Spelweek vond toen nog plaats in het Mieghummeltjesbos aan de Dorpsstraat. In dat bos stond een horeca-accommodatie, die als centrale post dienst deed.
In het midden van de foto staat burgemeester S.R. Knottnerus van de Gemeente Onstwedde, die toen de Spelweek officieel opende. Links naast hem staan - denkelijk - de heren Hendrik Trenning en Henk Boels, nauw betrokken bij dorpsorganisatie 'Onstweddes Belang'.

© Klaas Meijer