18.05.2013 Sandra, Maarten en Esther

Graag stellen wij ons aan u voor.

Wij zijn Maarten, Sandra en Ester en wonen nu ruim 2 maanden op de Barkhoornweg 1.

Na een jaar in Spanje te hebben gewoond, zijn wij teruggekeerd naar Almere, maar daar bleek dat het ons te druk was. Dus plannen om ergens anders heen te verhuizen waar het rustig en vriendelijk zou kunnen zijn.

Welke provincie zouden we dan willen wonen, tja niet in het zuiden, dus maar op zoek in het Noorden.
Friesland sprak ons niet aan, Drenthe vonden we een prachtig mooie provincie maar uiteindelijk zijn we beland in Groningen en ja wel in Onstwedde.

Wij verbazen ons er over dat de mensen in Onstwedde zo vriendelijk zijn en groeten. De taal kunnen we wel verstaan en anders doen de bewoners uiteraard hun best om geen dialect te praten. Sociale controle is ook nog duidelijk aanwezig hier in dit dorp.

Het uitzicht is hier heerlijk, wij kijken over de landerijen en zien de natuur. Onze hond Chica heeft het hier prima naar zijn zin. Buiten is volop ruimte waar de hond heerlijk rennen en spelen.
Wat ook opvalt is dat hier donker is, echt donker ’s avonds en ’s nachts. In de omgeving is de Barkhoornweg een drukke weg. Wij vinden het juist een rustige weg omdat we anders zijn gewend.

In de omgeving zijn wel al wat wezen kijken, wij zijn al in Bourtange geweest een mooi vestingstadje.

Onze hobby is motorrijden en wat schept onze verbazing? Er worden in deze omgeving motorraces gehouden dus wij gaan er zeker heen.
Ook verbaast het ons wat er allemaal in deze omgeving georganiseerd wordt, beurzen, concerten en zelfs een paasvuur wordt in het dorp nog ontstoken.

Ons werk is momenteel nog in Almere en in 't Gooi maar als we terug rijden naar Onstwedde hebben we het gevoel dat we weer even op vakantie gaan.

Mooi en voor ons opvallend is dat de kinderen gewoon zonder ouders op de fiets naar school gaan. Dat zou in de Randstad onmogelijk zijn want dan worden ze opgewacht en moeten ze hun spullen afgeven.

De geluiden hier in ons huis is ook vooral nog even wennen. Als we in Almere wat hoorden dachten we direct aan inbreker, maar hier zijn het dan wat bijvoorbeeld takken die je hoort vallen

We hopen nog een lange periode te wonen in het dorp Onstwedde.

Groeten Maarten, Sandra en Ester.