20.10.2014 Rein Koudstaal

Vrijdag 19 september was de grote dag voor Rein Koudstaal en zijn bruid Fianne Meijer. Na negen jaar verkering stapte Rein in het huwelijksbootje en was vanaf die dag nieuwe inwoner van Onstwedde. Tijd voor een kennismaking met hem!

Rein groeit op in Wildervank, volgt onderwijs in Wildervank, Veendam en Stadskanaal en doet daarna een jaar ALO in Groningen en drie jaar PABO in Assen. Dan neemt hij het besluit om te kiezen voor werken. Ondertussen voetbalt Rein al vijf jaar bij de Onstwedder Boys en heeft daar veel plezier in. Zo leert hij ook veel Onstwedders kennen. Daarnaast is hij actief op zijn racefiets, op de mountainbike, tennist af en toe en is hardloper.

In het dagelijks leven werkt Rein als accountmanager voor een agrarisch energie-collectief. Hij gaat op pad langs agrariërs om met hen te kijken of de energie voor hun agrarisch bedrijf goedkoper ingekocht kan worden. "Het is een baan met veel vrijheid en contact met mensen, dat is het mooiste van mijn werk", aldus Rein.

Het dorpsgevoel kent hij niet vanuit Wildervank, maar waardeert dat hier zeker. Rein is PSV-fan, maar zijn achterbuurman Gert Veldhuis is aanhanger van Ajax. Dat laten ze elkaar goed weten! Rein heeft een PSV-vlag over de gezamenlijke schutting gehangen, Veldhuis heeft op de trouwdag van Rein en Fianne op de achterkant van zijn schuurdak het getal 33 met rode dakpannen gelegd. Dat staat voor het aantal landstitels van Ajax. Rein en Fianne kijken vanuit hun huis en tuin elke dag uit op dat dak van Veldhuis, bedenkend dat PSV nog maar 21 landstitels heeft. Toch voelt Rein zich al goed thuis in Onstwedde, een appeltaart als welkom van medebewoners van de Jensinghelaan, Peter en Annet de Jong, werd erg gewaardeerd. Voor klussen staat overbuurman Aike Streuding klaar.      

Rein laat nog een mooie legpuzzel zien van 3000 stukjes, pas gekocht. "Ik zocht een cadeautje voor iemand, maar heb deze voor mezelf meegenomen. Ik kon 'm niet laten liggen", zegt Rein. Het is een legpuzzel van een tekening van Jan van Haasteren, een striptekenaar. In de tekening zitten allerlei grapjes verborgen. "Als ik ooit een verzameling zou beginnen, zou het een puzzelverzameling worden van deze tekenaar".

We wensen Rein en Fianne samen een hele mooie toekomst in hun woning aan de Jensinghelaan 21!   

Reageer

Vanaf heden schrijft Chonda Luring de stukjes voor de rubriek 'Welkom in Onstwedde'.

Heeft u tips of kent u nieuwe bewoners van Onstwedde?
Laat het ons weten.Foto 1: Het schuurdak van achterbuurman Gert Veldhuis
Foto 2: Rein & Fianne stapten 19 september 2014 in het huwelijksbootje
Foto 3: Rein in actie als keeper van Onstwedder Boys