07.04.2018 Peter en Femma Bruntink

In het dorp, in de buitengebieden van het dorp.... nieuwe inwoners vinden er hun plek. Op Vosseberg, een streek tussen Onstwedde en Mussel, zijn Peter en Femma Bruntink neergestreken. Ze komen vanuit Zeist in de provincie Utrecht en wonen nu al weer enige tijd op Vosseberg 27.
Ze vonden hier hun droomhuis. Enthousiast vertelt Femma: "Toen we het huis voor het eerst gingen bezichtigen waren we gelijk verkocht. Ook de omgeving, natuur, de vrijheid en ruimte spreken ons erg aan." Het is bekend dat de bewoners van de Vosseberg een goede band met elkaar hebben en gezamenlijk activiteiten ondernemen. Dat merken ook de 'nieuwelingen' Peter en Femma: "We hebben enorme leuke buren en we helpen elkaar waar nodig. Ook een gezellig bijeenkomen met de buurt hier is echt geweldig."

Peter en Femma hebben een zoon en een dochter. Beide kinderen zijn al uitwonend. Peter: "Onze zoon woont samen en heeft een dochter en zoon. Onze dochter woonde eerst alleen, maar gaat nu ook samenwonen." Maar stil in huis is het niet. Het stel is ook gek op hun twee honden. Het zijn Rhodesian Ridgebacks, de ene is 4, de andere 2 jaar oud. "Ze hebben hier alle vrijheid en we kunnen heerlijk met hen wandelen. Elk jaargetijde is even prachtig en de kanalen en plassen zijn een plezier voor de jongste, die heel graag het water induikt. Apart, want Rhodesian Ridgebaks zwemmen niet graag, maar deze dus wel, ha ha", lacht Femma.

Femma runt praktijk Kylami, een praktijk voor Psycho Sociale Behandeling, Coaching, Relatie- en Lichaamsgerichte therapie en Energetic Integration. Ze vertelt er enthousiast over. Daarnaast biedt ze workshops aan op het gebied van innerlijk kind-werk, chakra yoga, omgaan met pesten, omgaan met hooggevoeligheid, meditatie en omgaan met verlies. Verder houdt ze van wandelen, zwemmen, in de tuin bezig zijn, eigen groenten telen, lezen en muziek luisteren.

Peter is heel graag buiten, bezig in de natuur. Ook hij houdt van wandelen. Regelmatig is hij in de tuin aan het werk. "De tuin ziet er inmiddels goed uit, al hebben we nog wensen genoeg om deze er nog beter uit te laten zien én ervan te genieten", aldus Peter. Ook in huis is er al heel veel werk verzet, maar valt er ook nog genoeg te doen.

Het is duidelijk: beide hebben de handen vol aan hun bezigheden, maar ze genieten daar ook erg van in hun buurtje. "Omdat we allebei erg druk zijn hebben we ons niet aangesloten bij een club of iets dergelijks in het dorp. Peter heeft wel een dartclub met de buurt  en dat is altijd heel gezellig.
De foto's van een stralend stel en de mooie honden zeggen genoeg. Het is goed toeven op de Vosseberg!

We wensen Peter en Femma nog heel veel mooie en gezonde jaren toe in hun droomhuis.