05.06.2013 Kees Sikkens

Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Kees Sikkens ik woon sinds 4 maanden aan de Duinweg, op no. 8.
Ik ben geboren in de Stad (Groningen) en spreek ook gewoon dialect.

Mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik gevolgd in Haarlem, daarna werkte ik 26 jaar als verpleegkundige in vrijwel alle Amsterdamse ziekenhuizen, soms voor langere tijd, soms maar kort. Meestal werkte ik op een kinderafdeling.
Altijd heb ik onregelmatige diensten gewerkt, nu ben ik met pre-pensioen.
Mijn werk mis ik wel, toch is het goed dat ik ben gestopt, ook om dat het werk zwaarder voelt naarmate je ouder wordt.

In die periode van 36 jaar werken heb ik tussendoor nog wel een aanvullende opleidingen gevolgd in Engeland. (Samen gevoegd ca 5 jaren in Londen). In Amsterdam heb ik vele jaren gewoond op 32m2 op drie hoog zonder balkon, tegen een hele lage huur en zodoende kon ik sparen om te wonen zoals ik graag wil.

Ik ben vanaf 2009 gaan zoeken naar een plek om te wonen.
Ik wilde graag een huis met een tuin en veel uitzicht. Omdat ik van geboorte stadjer ben, omdat de huizen hier betaalbaar zijn voor een ex-verpleegkundige, en omdat hier nog ruimte en rust te vinden zijn, wilde ik terug naar Groningen.
Er waren een paar dorpen die in aanmerking kwamen: Oostwold, Stedum, Noordhorn en Onstwedde, dit vanwege een goede evangelieverkondiging.

De keuze is dus gevallen op Onstwedde, waar ik nu heerlijk woon en geniet van het uitzicht en de reeën die ik af en toe zie lopen op het land. Het werk in de tuin is voor mij nieuw en soms vraag ik even aan de buurman of het onkruid is of een bloemetje.
De zandstorm van enkele weken geleden heb ik natuurlijk ook meegemaakt en dit was een bijzondere ervaring.

Naast het tuinieren en het kluswerk aan het huis hoop ik tijd te vinden voor mijn hobby’s namelijk: lange afstand fietsen, lezen, fotografie, muziek en ik ga graag op bezoek bij familie en vrienden.
In dit huis wil ik ook graag weer een donkere kamer maken zodat ik mijn eigen foto’s kan ontwikkelen en afdrukken en vergroten.
Ik doe zoveel mogelijk op de fiets; in Amsterdam was ik dat niet anders gewend.

In de zomervakantie wil ik graag fietsen van Alkmaar naar Enschede en van Enschede naar Lauwersoog (LF15 en LF14).
Graag zou ik een fietsmaatje willen hebben; ik fiets 6 dagen per week en niet op zondag!
Wie dit leest, de zondag respecteert en graag lange afstanden fiets: 0599-331117 is mijn telefoonnummer!
Buiten Nederland fiets ik het liefst in Engeland.

Het dorp Onstwedde bevalt mij prima, heel mooi dat de mensen elkaar groeten. Bij meerdere broeders of zusters van de kerk ben ik al uitgenodigd om koffie mee te komen drinken na de dienst.

Wat ik mis in Onstwedde is een treinstation, als ik ergens met de trein naar toe wil moet ik eerst met de bus of fiets naar Winschoten. Hopelijk laat het station in Stadskanaal niet lang meer op zich wachten.

Als het mooi weer is vind ik het leuk om naar het strand te gaan. Helaas is dat is voor mij nu geen optie meer, het echte strand is nu te ver weg.

Ik woon hier met veel plezier en mijn gezondheid is een stuk verbeterd sinds ik hier woon.

Graag tot ziens,
Kees Sikkens (niet van de verf).

P.S. Er gaat niets Boven Groningen.