25.02.2014 Jolanda en de kinderen

Ook deze keer een bezoek aan een gezin in de Boslaan. De nieuw gebouwde huurwoningen van Lefier hebben voor veel 'nieuwe Onstwedders' gezorgd. 'Nieuwe Onstwedders' die wellicht eerder nooit het plan hebben gehad om in Onstwedde te gaan wonen, maar door verschillende omstandigheden en de beschikbare huurwoningen toch hier een plekje hebben gevonden.

Aan het begin van de zomer van 2013 zocht Jolanda een woning voor zichzelf, haar 2 kinderen en de hond (een rustige boxer). Wanneer je een huurwoning zoekt en snel een plekje nodig hebt blijkt dat niet altijd eenvoudig te zijn. Jolanda is lange wachtlijsten tegengekomen maar kwam uiteindelijk bij de nieuwbouwwoningen in Onstwedde terecht. Daarbij had ze ook nog keuze voor een hoek- of tussenwoning, en die keus was snel gemaakt voor een hoekwoning.
Nadat de woning werd opgeleverd kon het klussen beginnen, in januari 2014 kon het gezin dan ook echt in Onstwedde gaan wonen.

Het klussen heeft nogal wat werk opgeleverd want de woningen hebben op de eerste etage een plafondhoogte van circa 5 meter, er moest dus nogal wat capriolen worden uitgehaald om dat op een nette manier te schilderen.
Jolanda is erg blij met de woning maar vind het erg jammer dat er op de eerste etage maar één hele kleine kamer is én één hele grote kamer, het zou mooi geweest zijn als dat anders was gebouwd.

De kinderen (3 en 5) hebben het in Onstwedde prima naar hun zin. De eerste vrienden zijn al gemaakt. De school is in de Boslaan op een steenworp afstand, dat is voor de kinderen fijn en dat vindt mama natuurlijk ook heel handig!

Jolanda vindt Onstwedde een mooi dorp met veel voorzieningen. Vooral van het zwembad hoopt ze in het zomerseizoen veel gebruik van te maken. Haar dochter is dol op zwemmen en heeft inmiddels haar zwemdiploma's dus dat moet helemaal goed komen.  
Wanneer Jolanda kleding moet kopen voor de kinderen doet ze dat graag bij onze oosterburen, in Duitsland, dat is haar favoriete shopadres.

Jolanda woonde voordat ze in Onstwedde kwam wonen in de omgeving van Emmen. Onstwedde was voor Jolanda helemaal nieuw. Ze kwam alleen af en toe in Vlagtwedde omdat ze met de hond wel eens de dierenarts in Vlagtwedde bezocht. Deze dierenarts is nu lekker dichterbij. Fan van 'boxerhonden' is Jolanda in ieder geval, de huiskamer is gevuld met diverse beeldjes van deze honden.

Jolanda hoopt met veel plezier in Onstwedde te wonen en alle voorzieningen in Onstwedde te gaan ontdekken! Na een maand te wonen in Onstwedde is vast nog niet alles ontdekt.....