15.01.2015 Inge van der Welle

De liefde brengt haar naar ons dorp en we heten Inge van der Welle dan ook van harte welkom in Onstwedde!

Inge groeit op in Goes in Zeeland. Ze woont vanaf juni 2014 samen met Hendrik Huisman op de hoek van de Dorpsstraat en de Spijcklaan, in het huis waar Hendrik's grootouders lang hebben gewoond. In de zomer van 2012 gaat ze met een jongerenreis naar Macedonië, samen met een vriendin. Ook Hendrik gaat die zomer, met dezelfde reisorganisatie naar dezelfde vakantiebestemming, samen met een vriend. En als Inge en haar vriendin problemen met de badkuip hebben schakelen ze de hulp van de jongens in.... en dat is het begin van een mooie relatie tussen een Zeeuwse en een Groninger. Inge en Hendrik willen dit jaar graag trouwen!

Inge studeert in Groningen als derdejaars MBO-Verpleegkundige. Elke dag rijdt ze op en neer met haar autootje naar de stad. Voordat ze dit deed, heeft ze een werken-leren-traject gevolgd in de zorg en was daarnaast vier jaar werkzaam voor de bloedprikdienst. Ook heeft ze in het Academisch Ziekenhuis Maastricht gewerkt. Wat trekt haar aan in het werken in de zorg? Inge: "Ik hou van contact met mensen. Het is mooi om iets voor anderen te kunnen betekenen. Voor patiënten is het fijn om iemand aan je bed te krijgen, die begrip en rust uitstraalt, ondanks de werkdruk bij het verplegend personeel."  Inge kwam in augustus 2014 zelf in het ziekenhuis te liggen voor een blindedarmoperatie en heeft aan den lijve ervaren, dat de houding van de verpleging van groot belang is. Binnenkort gaat Inge op stage naar Maarsheerd in Stadskanaal.
 
Na de operatie was het fijn om veel medeleven uit het dorp te krijgen. "Mensen vroegen me, hoe het met me ging. Zo iets gebeurt in een grotere plaats als Goes niet zo gauw." Het wonen in Onstwedde bevalt haar goed. Toen ze met Hendrik ging samenwonen heeft ze de buurt uitgenodigd op de koffie.  In de buurt wordt een nieuwjaarsborrel georganiseerd en Inge is al uitgenodigd voor verjaardagen. De vriendengroep van Hendrik zorgt ook voor een goede inburgering in Onstwedde. Helpt de website van Onstwedde daar ook bij? "Eerlijk gezegd kijken we daar niet zo vaak op", vertelt Inge, "maar dat gaat vanaf nu misschien wel veranderen. Ik weet dat veel mensen, ook de ouders van Hendrik, elke dag wel even op de site kijken. Het is een mooie, informatieve website."

Inge heeft meerdere hobby's. Zo kookt ze graag (Hendrik merkt tussendoor op: "En dat doet ze héél goed!") en daarvan mogen de vrienden van Hendrik af en toe mee genieten. Vooral de zelfgemaakte pizza's gaan erin als koek. De tuin rondom het huis heeft ook de aandacht. Inge heeft een moestuintje aangelegd en ook de siertuin is aangepakt. "Wil je nóg meer bloemen?", vroeg schoonvader Lenus Huisman aan haar? Ja, Inge wil nóg meer bloemen! Schilderen kan ze ook erg goed. In de kamer hangen twee grote acryldoeken met ... bloemen! Ze verzamelt ook mooi oud aardewerk en porselein. In een kast ligt nog een stuk speksteen te wachten. Inge wil er een mooi beeld van maken. Naast creatief is ze ook nog eens sportief: vanaf haar vroegste jeugd  staat ze op de latten in de witte sneeuw. Hendrik is inmiddels ook aangestoken met het ski-virus, maar treurt er niet om. Dit jaar wordt er niet geskied, want een trouwerij kost nou eenmaal ook een lieve duit.

Hendrik werkt als assistent-uitvoerder voor KWS in de wegenbouw, momenteel bij een project in Delfzijl. Zijn werkgebied omvat Groningen en Drenthe. Hij vindt het fijn, dat Inge naar het noorden wilde komen voor hem, want hij wilde liever niet naar het zuiden verhuizen. Inge heeft gelukkig geen moeite met de verandering van woonplaats en groet al veel met 'moi', zelfs haar Zeeuwse familie.

Zien we Inge op termijn meedraaien in Onstwedder clubjes of verenigingen? "Nou, misschien ooit bij Onstwedder Gaarv'n", zegt ze met een knipoog, "want ik heb een spekdikkenijzer gekregen." Maar eerst de studie eens afronden en dan een baantje zoeken, zo is het plan van Inge. Heel veel succes daarbij en een goede toekomst samen!