15.08.2015 Familie Wilting

We heten de familie Wilting van harte welkom in Onstwedde: Martin en Petra en de jongens Tom van 8 en Jesse (spreek uit: Djessie) van 4 jaar. Vanaf half juni wonen ze naar volle tevredenheid aan de Dorpsstraat 31 tegenover de groene Woldbrink.  Ze vinden het huis via internet, als ze op zoek zijn naar een wat grotere woning buiten Veendam. Daar is hun zaak, een schildersbedrijf met glasservice en woonideeën. Omdat Martin en Petra dagelijks in Veendam werken en de wederzijdse ouders er ook wonen, blijven de jongens voorlopig op de basisschool in Veendam. Maar om na het werk en in het weekend even afstand te nemen van het werk is Onstwedde Voor Petra en Martin een mooie plek om te wonen.

"De Onstwedders zijn opener en gastvrijer dan de mensen in Veendam", vertelt Petra. Als ze er nog maar net wonen worden ze al door buurtbewoners aangesproken. Een praatje gaat heel spontaan. "Het is hier ook rustiger. Vooral na het luiden van de kerkklokken op zaterdagavond wordt het stil in het dorp. Dat zijn wij niet gewend.  De Coop, de snackbar, alles sluit op zondag en ook dat kennen we niet. En nu met al die landbouwmachines en trekkers met wagens vol hooibalen voor ons huis langs, we hadden dat in Veendam niet. Maar het is mooi om te zien."

Petra heeft eerst 12 jaar bij Scapino gewerkt, tot ze op haar 30e besluit dat het tijd is voor iets anders. Ze haalt haar pedicurediploma en start met een kleine klantenkring. Maar langzamerhand gaat ze steeds meer voor het schildersbedrijf doen: klanten helpen in de winkel, administratief werk op het kantoor, maar ook mee 'op klus': ze draait haar hand niet om voor een dag schuren en verven! "Geen dag is hetzelfde", zegt Petra, "en dat maakt mijn werk in Veendam zo leuk".

Martin werkt ook hard voor de zaak èn met hart voor de zaak! In 1995, nu dus al 20 jaar geleden, heeft hij het bedrijf in Veendam opgezet . Hij is een creatief ondernemer, die zijn bedrijf aanpast aan de tijd. Hij zorgt voor kwaliteit en een goede sfeer. "Elke vrijdagmiddag gaan we met het personeel even nazitten, ook onze jongens zijn er dan bij. De frituur gaat aan, er is frisdrank en zo sluiten we de werkweek af."

Is er nog tijd voor hobby's? Eén van de hobby's van Petra is woninginrichting. "Het liefst koop ik oude spullen van Marktplaats en knap ze dan op. Oude meubels hebben een verleden, voor mij hebben ze meer sfeer dan nieuwe dingen. Zwemmen vind ik ook fijn, maar daar komt het nu niet meer van. We vinden het wel leuk om als gezin uit vissen te gaan. We hebben al eens hier in het parkje zitten vissen samen." Voor Martin is het gezin zijn hobby. "Iets doen met Tom en Jesse, lekker toeren of fietsen in de buurt, of even naar Duitsland, dat hebben we ook al gedaan. " Martin heeft nog een oude motor staan, een Honda Fireblade, maar komt niet zo veel meer aan rijden toe. Hij vindt de rust na zijn drukke dagen heel prettig en kan daarvan genieten in het nieuwe huis.

De achtertuin hebben ze flink aangepakt en is, met de aanleg van een groot terras, nu helemaal naar hun zin. Alleen de garage zal nog eens vervangen worden. De voortuin moet nog een grote beurt hebben, maar daar hebben ze geen haast mee. Het is een drukke tijd geweest met het klussen in huis en de verhuizing en er is in korte tijd veel werk verzet, náást het werk in Veendam. En het resultaat is ernaar: een strak geverfd en gezellig ingericht huis. We wensen Martin, Petra, Tom en Jesse een hele fijne tijd in Onstwedde!