08.11.2013 Familie Aartsma

In maart 2012 is de familie Aartsma aan de Beukenweg 5 in Onstwedde komen wonen, dat is alweer een tijdje geleden. Toch worden ze via deze rubriek aan u voorgesteld.

In de boerderij aan de Beukenweg, die jaren geleden vrijwel onzichtbaar was vanwege een grote laurierheg, woont de familie met veel plezier. Het gezin bestaat uit vader (Siert), moeder (Cynthia), zoon Geoffrey (14) en dochter Sissi (8). De vrolijke Chihuahua met de naam Twinkel zorgt voor extra gezelligheid. Deze kleine hond vermaakt zich prima! Ze wonen in het achterste gedeelte van de boerderij. In het voorste gedeelte van de boerderij wonen de ouders van Cynthia.
De familie is vanuit het dorpje Zwanenburg (tussen Haarlem en Amsterdam) in Onstwedde komen wonen. Daar is een lange zoektocht aan vooraf gegaan. Er was zelfs nog sprake van om mogelijk in Frankrijk een nieuw bestaan op te bouwen. In gebed en vertrouwen op God hebben ze uiteindelijk de route naar Onstwedde gevonden. Na bijna twee jaar in Onstwedde te wonen zijn ze hier nog steeds heel erg blij mee!

De woning in Onstwedde is flink aangepakt, zowel van buiten als van binnen is er heel wat geklust. Uiteraard moest er behoorlijk wat gedaan worden om de boerderij voor twee families goed bewoonbaar te maken. Siert vind klussen erg leuk en geniet van de vorderingen die hij heeft gemaakt. Veel oude details van het huis hebben ze bewaard en komen weer terug in het huidige interieur, waarin steigerhout een belangrijk onderdeel is. Veel oude attributen, zoals bijvoorbeeld een oude koffiemolen sieren de woonkamer op. Ook ontdekte ik een bord met daarop de tekst: “FIAT 500 PLAZA”. Met daaromheen allerlei miniatuur fiatjes. Vroeger hebben ze heel wat (echte) fiatjes gehad. Op dit moment staat er nog één exemplaar bij hun in de schuur, een Autobianchi Quatroposti uit 1965, genaamd, Lucy.

Inmiddels zijn ze ook actief op diverse vlakken. Siert is jeugdleider bij de Onstwedder boys en zal ook als scheidsrechter aan de slag gaan. De vrijwilligers bij de voetbalclub worden door hun zeer gewaardeerd en ze spreken vol lof over het enthousiasme waarmee het 50-jarig bestaan van de club is gevierd. Ook het vieren van Koninginnedag op het voetbalveld vonden ze een groot succes. Het zingen van het 8e vers van het Wilhelmus tijdens Koningsdag wordt ook zeer gewaardeerd, dat werd in Zwanenburg nooit meer gedaan. Het Gronings Volkslied behoort nog niet tot hun repertoire, maar dat leren ze in de komende jaren vast nog. …

Saamhorigheid is een woord waarmee ze Onstwedde typeren. Er wordt veel samengewerkt en met veel vrijwilligers wordt er van alles op poten gezet. Daar mogen Onstwedders best trots op zijn. Mensen groeten elkaar, zo gewoon als dat hier is, zo bijzonder is dat in het Westen van het land waar dat amper gebeurd. Als ze zo nu en dan eens op bezoek zijn in Zwanenburg moeten ze er zelfs aan wennen dat niemand meer groet. Dat mensen in Onstwedde naar elkaar omkijken wordt ook als erg mooi omschreven.

Dat Onstwedde een dorp is met veel voorzieningen vinden ze ook prachtig. Een groot aanbod van winkels maakt dat je voor de basisbehoeften het dorp niet uit hoeft. Alleen een drogist wordt wel gemist. Ze proberen ook zoveel mogelijk boodschappen in het dorp te doen, ook voor hun klusactiviteiten. Zo houd je het dorp immers leefbaar laten ze mij weten. Jeugdsoos de Boerderij wordt regelmatig door Geoffrey bezocht en hij geniet daar volop van, dat was in Zwanenburg niet mogelijk geweest. De aanwezigheid van het voortgezet Onderwijs in Onstwedde, waar Geoffrey naar schoolgaat, is ook erg fijn.
Binnenkort zullen ze in hun schuur materialen opslaan voor “Nachamu Nachamu Ami” Meer informatie hierover kunt u lezen op de website onder aan deze pagina.

Zwanenburg wordt niet meer gemist, de familie Aartsma heeft in Onstwedde hun plek gevonden. Wat zeker niet gemist wordt zijn de vliegtuigen die in Zwanenburg laag over hun hoofden vlogen en zorgden voor de nodige geluidsoverlast. Nu is het weer eens leuk om hier laag een vliegtuig over te zien vliegen.

Voor mensen die eens willen kijken bij de familie Aartsma, ze zijn van harte welkom!

Wilt u behalve kennismaken ook nog iets doen voor een goed doel? Zaterdag 30 november wordt van 14.00 – 16.00 uur  een high tea (in het voorhuis) georganiseerd, waarvan de opbrengst naar een Roemeniëproject gaat.
De entree hiervoor is 6 euro, waarvan 5 euro bestemd is voor het Roemeniëproject. Als u wilt komen wilt u zich dan opgeven bij de familie Aartsma, T (0599) 638421.

Website Nachamu Nachamu Ami