14.10.2016 Bertjan en Eline Kruize-Volders

Een gezellig terras náást hun huis, een grote tuin àchter het huis, een royale aanbouw áán hun huis, Bertjan en Eline Kruize-Volders hebben het goed voor elkaar. Sinds half mei wonen ze aan de Luringstraat 34. "Scholen, winkels en familie en bekenden in de buurt", noemen ze als redenen om voor dit plekje te kiezen. Eline komt van Veele en Bertjan groeit op in Sellingen. Na hun huwelijk in 2014 wonen ze eerst in Vriescheloo en verkassen dan naar een woning in Vlagtwedde. "Maar de tijd om aan dat huis te klussen was er eigenlijk niet, vandaar dat we gingen uitkijken naar een huis, waar niets meer aan verbouwd hoefde worden." En dat huis vinden ze al snel in Onstwedde. "Het is hier een rustige buurt", vertelt Eline. "Maar wel aan een drukke weg", vult Bertjan aan.    

Als kind droomt Bertjan al van een baan als vrachtwagenchauffeur. "De vrijheid, de afwisseling, elke dag is anders", zegt hij. "Ik vervoer alles wat los en vast zit", gaat hij verder, "de ene keer is het papier, de andere keer hout of flessen whiskey." Bertjan rijdt voor WTL Transport in Emmen en doet internationale ritten, vooral naar Duitsland en België.

Eline werkt nu een jaar in de Blanckenborg in Blijham. Ze geeft als verzorgende thuiszorg aan de cliënten. Ook zij kent afwisseling in haar werk: oogdruppen geven, steunkousen aandoen, medicijnen verstrekken. "De dankbaarheid van de mensen is het mooiste van mijn werk", vertelt ze. "De mensen waarderen het dat je even een praatje maakt, als je ze gaat helpen. Ze houden van gezelligheid en wat aanspraak."
Voordat Eline aan de opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) begon, had ze al een diploma SPW-4 op zak. Het uiteindelijke plan om daarna de 4-jarige PABO te doen liet ze varen, vanwege de geringe kansen op een baan in het onderwijs. Ze heeft geen spijt van haar overstap, ze doet haar werk in Blanckenborg met plezier. In haar vrije tijd leest ze graag streekromans of thrillers. 

Poes Poeky vergezelt het stel in hun huis. En zij zal niet de enige blijven.... in maart 2017 verwachten Eline en Bertjan hun eerste kindje en daar zien ze naar uit. We wensen hen nu en in de toekomst alle goeds in hun woning aan de Luringstraat!