18.12.2018 Winst voor VCO-teams

Zowel Heren 1 als Dames 1 van VCO '72 hebben afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van 2018 in winst omgezet. De heren wonnen in De Bast eenvoudig met 4 - 0 van VVBO, terwijl de dames na een spannende wedstrijd met 3 - 2 wisten te winnen van Rolde D3.

De VCO-heren begonnen zaterdagmiddag hun wedstrijd met Gerard Koerts, Marcel Huisman, Tom Wagenaar, Bastian Boels, Gerben Velthuis en  in de basis. In de eerste set wist de ploeg uit Onstwedde al snel een gat te slaan en werd de set eenvoudig met 25 - 14 gewonnen. In de tweede set keken de Onstwedders lange tijd tegen een achterstand aan. Pas tegen het einde van de set lukte het de VCO-heren om langszij te komen, waarna het eerste setpoint meteen werd benut: 25 - 23.

In de derde en vierde set liep het allemaal weer een stuk gemakkelijker, waarbij ook buitenaanvaller Werner Wessels in het veld werd gebracht. Aanvallend en blokkerend was de ploeg uit Onstwedde veel beter dan de tegenstander uit Barger Oosterveld. Setstanden; 25 - 16 en 25 - 15. Door dit resultaat staat VCO'72 H1 op een keurige vierde  plaats in de competitie.

De dames van VCO '72 kenden een prima start tegen de ploeg uit Rolde. De eerste set verliep erg spannend en werd met 28 - 26 door de ploeg uit Onstwedde gewonnen. Ook in de tweede set waren de verschillen klein, maar ook hier lukte het de Onstwedders de set te winnen: 25 - 23. In de derde en vierde set waren de dames uit Drenthe de bovenliggende partij. Beide sets gingen met 25 - 20 naar de ploeg uit Rolde. In een spannende vijfde set slaagde VCO er in om in het begin een voorsprong te nemen en hoewel het nog spannend werd, ging deze set met 15 - 13 naar de Onstwedder dames. VCO '72 Dames 1 staat nu op de zesde plaats in de competitie.

De competitie wordt 12 januari hervat. Zowel de dames als de heren spelen dan een thuiswedstrijd in De Bast.