16.11.2013 Winst voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de wedstrijd tegen hekkensluiter SVBS '77 uit Belt Schutsloot met duidelijke cijfers gewonnen. Op sportpark De Boskamp werd het zaterdagmiddag 3 - 0 voor de Boys.

In de eerste helft was Onstwedder Boys de iets beter voetballende ploeg. Wel waren er nauwelijks kansen. Gerben Meems was na een kwartier spelen het dichtst bij een doelpunt, maar schoot net naast. Vijf minuten voor rust was het wel raak voor de ploeg van Fokke de Jonge. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van opnieuw Gerben Meems, die keeper Huisman van SVBS '77 met een hard schot kansloos liet. Met een 1 - 0 voorsprong werd er ook gerust.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Tien minuten voor tijd kreeg Onstwedder Boys een strafschop wegens hands van één van de verdedigers van de ploeg uit Overijssel. Gerwin de Wijk schoot de bal binnen, waardoor het 2 - 0 werd. Kort voor het einde van de wedstrijd maakte Gerben Meems zijn tweede doelpunt van deze middag, na goed doorzetten van Chris Strockmeijer.

De matig leidende scheidsrechter Magermans uit Hoogezand strooide in de twee helft nog met verschillende gele kaarten, vooral voor spelers van SVBS. Ook Gerwin de Wijk en Gerbrand Spaans verdwenen in het boekje van de scheidsrechter.

Door dit resultaat staat Onstwedder Boys nu op de zesde plaats in de Vierde Klasse D, met 16 punten uit negen wedstrijden. Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen Helpman op het programma. De wedstrijd in Groningen begint om 14.30 uur.