05.06.2017 Winst voor Britt Mulder in Meppel

Zaterdag 3 juni hebben de beachvolleybalsters Britt Mulder (Onstwedde) en Lian Dijkman (Scheemda) voor de tweede achtereenvolgende week goud gehaald. Het beachvolleybalcircuit was zaterdag neergestreken in Meppel. Deze keer namen er 16 koppels mee.

In de poulefase wisten Britt en Lian hun wedstrijden vrij eenvoudig te winnen. Ze werden dan ook nummer 1 van de poule. Door dit resultaat waren ze verzekerd van een plek bij de eerste acht. In de kruisfinale, waarin ze twee sets moesten spelen, hadden ze het in de eerste set zeer lastig. Uiteindelijk wonnen ze deze set met 23-21. In de tweede set ging het niveau van Mulder/Dijkman omhoog waardoor ze deze set vrij eenvoudig met 21-6 wisten te winnen. Door de winst in de kruisfinale kwamen ze nu in een winnaarspoule, waarin ze alleen maar tegen bekende koppels uit het circuit moesten spelen. Ook Maaike Reints (Onstwedde) en Jorien de Boer (Zuidhorn) wisten zich te plaatsen voor de winnaarspoule.

De eerste wedstrijd in de winnaarspoule wisten Britt en Lian tegen een sterk koppel te winnen met 21-14. De tweede wedstrijd tegen Reints/De Boer werd in tegenstelling tot vorige week deze keer vrij eenvoudig gewonnen. De laatste wedstrijd in de winnaarspoule werd verloren met 17-21. Maar doordat de nummers 1 en 2 beide één wedstrijd hadden verloren, gaf uiteindelijk het puntensaldo de doorslag. Hierin had het koppel Mulder/Dijkman net iets beter gescoord, waardoor ze de gouden medaille mee mochten nemen naar Onstwedde en Scheemda. Het koppel Reints/De Boer viel net naast de medailles, maar behaalde wel een verdienstelijke vierde plaats.