06.12.2018 Winst en verlies voor VCO-teams

De heren van VCO '72 zijn er afgelopen zaterdag niet in geslaagd concurrent Tyfoon H2 uit Stadskanaal te verslaan. In Sporthal De Bast won Tyfoon met 3 - 1. De dames van VCO '72 deden het beter. Zij versloegen SVDB met 3 - 1.

De VCO-heren misten wegens ziekte mid-aanvaller Marcel Huisman, waardoor er wat wijzigingen in het team moesten worden doorgevoerd. Dit kwam het spel niet ten goede en zo ging de eerste set met 15 - 25 naar Tyfoon, dat o.a. Onstwedder Jan Lantinga in de gelederen had. De tweede set verliep een stuk spannender, maar ook deze set werd door de ploeg uit Stadskanaal gewonnen: 23 - 25.

In de derde set kwamen de Onstwedders er niet aan te pas en ook deze set ging met duidelijk verschil naar Tyfoon: 17 - 25. Schrale troost was dat de laatste set  met 25 - 23 wel door de ploeg uit Onstwedde werd gewonnen. Door deze nederlaag staat de ploeg van trainer/coach René Drenthe op de vijfde plaats in de poule met 22 punten uit zeven wedstrijden.

De VCO-dames begonnen stroef aan hun wedstrijd tegen SVDB (uit Ekehaar). De eerste set werd nipt met 23 - 25 verloren. Daarna stelde de ploeg uit Onstwedde orde op zaken en werden de tweede , derde en vierde set vrij eenvoudig gewonnen: 25 - 15, 25 - 15 en 25 - 19. De VCO-dames staan nu op de vijfde plaats met 21 punten uit negen wedstrijden.