05.02.2019 Winst en verlies voor VCO Heren 1

Het herenteam van VCO '72 kwam de afgelopen twee weken twee keer in actie. Thuis werd verloren van Hake Tjoba H1 uit Klazienaveen, terwijl de derby in Stadskanaal tegen Tyfoon knap werd gewonnen.

Tegen Tjoba liep het niet bij de ploeg uit Onstwedde. In de eerste twee sets kwam de ploeg er aanvallend niet aan te pas. Beide sets gingen dan ook verloren: 16 - 25 en 21 - 25. Ook in de derde set keken de Onstwedders voortdurend tegen een achterstand aan. Aan het einde van de set werd het nog spannend, maar ook deze set ging naar de ploeg uit Drenthe: 22 - 25. In de vierde en laatste set werd toch nog een punt gepakt, dankzij een 25 - 22 overwinning. Eindstand: 1 - 3 voor Tjoba.

Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van trainer/coach René Drenthe tegen Tyfoon H2 in Stadskanaal. Thuis had VCO '72 met 3 - 1 verloren van de ploeg uit Stadskanaal die iets hoger staat op de ranglijst. De eerste twee sets gingen naar Tyfoon met 25 - 16 en 25 - 20. Na een spannende strijd werd de derde set met 26 - 24 door de VCO-heren gewonnen. Ook in set vier trokken de Onstwedders aan het langste eind: 25 - 21. In de laatste set nam VCO '72 al snel een ruime voorsprong: 9 -1. De buit was echter nog niet binnen, omdat Tyfoon sterk terug kwam. In een spannende slotfase werd het eerste matchpoint echter door de Onstwedders benut: 15 - 13 en dus een mooie 3 - 2 overwinning.

Komende zaterdag, 9 februari, spelen de heren thuis tegen Smash H2 uit Beilen. De wedstrijd in De Bast begint om 17.00 uur.