01.06.2012 Volleybalvereniging viert 40-jarig jubileum

De Onstwedder volleybalclub VCO’72, viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Dit viert de club met een feestelijke jubileumdag in de nieuwe sporthal De Bast.

Sinds 1 januari trainen en spelen de volleyballers hun wedstrijden in deze mooie accommodatie. Voor de leden is dit fantastisch. Voorheen trainden de volleyballers in de kleine gymzaal aan de Landlaan en speelden ze hun thuiswedstrijden in Vlagtwedde.
Na veertig jaar heeft de club nu alle faciliteiten onder één dak. ,,Een mooier cadeau hadden we niet kunnen bedenken’’, zegt voorzitter Herman Mulder.

Senioren
Ook op sportief gebied zit de club in de lift. De club telt ruim 140 leden. VCO’72 heeft vier competitiespelende damesteams, waarvan twee teams in de tweede klasse uitkomen en twee teams in de derde klasse. Ook is er een recreatieve damesgroep actief.
VCO ’72 telt twee competitiespelende herenteams. Heren 1 speelt in de tweede klasse en heren 2 in de vierde klasse. Verder is er een recreatief herenteam actief in de recreatieve competitie.

Jeugd
Bij de jeugd spelen maar liefst tien teams in de competitie. Twee meisjesteams spelen volgend seizoen in de hoofdklasse. De jeugd krijgt veel aandacht binnen de club. Het bestuur is dan ook van mening dat ze binnen enkele jaren op een nog horen niveau kunnen spelen. ,,Wij zijn al veertig jaar heel content met de ontwikkeling van de club’’, zegt Mulder.

Jubileumfeest
VCO ’72 viert het jubileumfeest met (oud-)leden, vrijwilligers, sponsors en andere betrokkenen op zaterdag 9 juni, de dag dat het Nederlands elftal de eerste EK-poulewedstrijd tegen Denemarken speelt. Na een verkleed volleybaltoernooi vanaf 15.00 uur is er een buffet met gelegenheid om de voetbalwedstrijd op groot beeldscherm te bekijken. In de avonduren is er een feest met de grote Ik hou van VCO quiz. Mulder: ,,Het wordt zeker een supergezellige jubileumdag.’’