21.12.2022 Veel kampioenen bij jeugd VCO '72

Vijf jeugdteams kampioen bij volleybalvereniging VCO’72.

In de eerste helft van het seizoen zijn er vijf teams bij de jeugd kampioen geworden. Op zaterdag 3 december werd niveau 3 team 2  kampioen in Onstwedde. Er werden drie wedstrijden gespeeld en alle drie werden ze als een echte kampioen gewonnen. Op zaterdag 17 december werden er ook nog wedstrijden gespeeld, maar de meiden stonden zo ver bovenaan dat de concurrentie ze niet meer in konden halen. Na afloop werd er gezamenlijk een patatje gegeten in de kantine.

Een week later op 10 december werden de meiden van niveau 6 kampioen in Vlagtwedde. Hier was het nog een stuk spannender want ook Vlagtwedde kon nog kampioen worden. Er werden twee wedstrijden gespeeld waarvan 1 werd verloren en 1 gelijk werd gespeeld. Gelukkig hadden de meiden in de loop van het seizoen net wat meer punten gepakt dan de nummer 2 en werden ze kampioen met een klein verschil van twee punten.

Op zaterdag 17 december werden er maar liefst drie teams kampioen. ´s Ochtends was het de beurt aan niveau 2 en 4 om het kampioenschap binnen te slepen en reisden hiervoor af naar Slochteren. De meisjes van niveau 2 speelden vier wedstrijden en alle vier werden ook gewonnen. Dat betekende dat ze met 7 punten voorsprong op de nummer 2 kampioen waren geworden! Niveau 4 speelde twee wedstrijden en wist beide wedstrijden met een behoorlijk groot verschil te winnen. Ook deze meiden lieten de concurrenten ver achter zich en werden terecht kampioen.

Om 14.00 was het de beurt aan de meiden van MB1. In Haren werd er gestreden tegen de nummer 2 in de poule. Thuis werd er met 4-0 gewonnen, maar nu het om het kampioenschap ging werd het toch nog behoorlijk spannend. Beide teams deden er alles aan om kampioen te worden. De eerste 2 sets werden gewonnen door VCO; 21-25 en 15-25. Echter verloren ze de derde set met 25-13 en de spanning was weer terug in de wedstrijd. De vierde set was een ware kampioensstrijd, die uiteindelijk werd gewonnen door de VCO-meiden met een stand van 26-28. Het feest barstte los en na de felicitaties en presentjes konden de meiden met een voldaan gevoel huiswaarts keren naar Onstwedde.

Al met al een prima resultaat in de eerste helft van het seizoen. Ook de overige jeugdteams deden het uitstekend. Meisjes C werd tweede, niveau 5 werd ook tweede en niveau 3 team 1 werd derde. De tweede helft van het seizoen wordt halverwege januari weer hervat. Op zaterdagochtend 14 januari en 4 februari worden er weer thuiswedstrijden gespeeld door onze jongste leden van 9-12 in Sporthal ‘De Bast’ in Onstwedde.