11.04.2016 VCO-teams weten niet te winnen

Zowel Dames 1 als Heren 1 van VCO '72 zijn er niet in geslaagd om zaterdag hun thuiswedstrijden in winst om te zetten. De dames verloren  met 1 - 3, de heren met 2 - 3.

De dames, die op de voorlaatste plaats staan, moesten het zaterdag in De Bast opnemen tegen kampioenskandidaat Flash/Nieuwleusen D2, dat momenteel op de tweede plaats in de poule staat. De dames speelden een goede wedstrijd en gaven Flash prima tegenstand. De eerste twee sets gingen verloren met 22 - 25 en 18 - 25. De derde set verliep erg spannend. De VCO-dames hadden veel servicedruk via Annelieke van Hoorn en Miriam Kruiter en wisten ook aanvallend de nodige punten te maken. Uiteindelijk werd deze set met 26 - 24 gewonnen. De vierde set ging weer naar Flash met 25 - 20.

De ploeg van trainer/coach Henk Koops blijft hierdoor op de elfde plaats staan en heeft nog een kleine kans om zich in deze klasse te handhaven. Komende zaterdag wordt er in Nieuw Buinen gespeeld tegen Action D1. Zaterdag 23 april is de laatste competitiewedstrijd. Tegenstander in De Bast is dan Oranje Nassau D5, dat op de laatste plaats staat.

Heren 1 speelde zaterdag tegen concurrent Captains Kangeroe uit Hardenberg. De uitwedstrijd hadden de VCO-heren gewonnen. In de eerste set viel Marcel Huisman met een enkelblessure uit. De set ging met 21 - 25 naar de ploeg uit Hardenberg. Ook de tweede set werd verloren, eindstand 16 - 25. In de derde set liep het aan de kant van VCO een stuk beter. Deze set werd met 25 - 20 gewonnen. Dezelfde stand werd ook in de vierde set behaald, waardoor er een beslissende vijfde set moest komen. Na een spannende strijd werd deze set door Captains Kangeroe met 16 - 14 gewonnen.

Door dit resultaat blijven de VCO-heren op de tiende plaats staan, met twee punten voorsprong op Side Out H3 uit Slagharen. Ook de heren houden nog steeds kans zich in deze klasse te handhaven. Zaterdag 23 april is de laatste wedstrijd van het seizoen. In De Bast is om 19.00 uur Emmen '95 H2 de tegenstander.