27.01.2020 VCO-heren winnen ruim van Flash Veendam

Heren-1 van VCO '72 heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Flash/Veendam H2 met  4 - 0 gewonnen. De ploeg uit Onstwedde speelde een prima wedstrijd en blijft daardoor bovenaan staan in de poule met één punt voorsprong op Annen H1.

Trainer/coach Rene Drenthe begon met Gerard Koerts, Werner Wessels, Gerben Veldhuis, Marcel Huisman, Tom Wagenaar en Jaap Wubs in de basis. Flash, dat veel routine in de ploeg heeft, had de laatste twee wedstrijden uitstekende resultaten behaald en onder andere ook van Annen gewonnen.

VCO speelde in de eerste set aanvallend sterk. De ploeg wist steeds een kleine voorsprong te behouden en scoorde aanvallend de nodige punten. Enig minpuntje was de service. Er werden nogal wat fouten bij de opslag gemaakt. De winst ging wel met 25 - 20 naar de VCO-heren. In de tweede set liep het nog beter. Jaap Wubs, Werner Wessels en Tom Wagenaar werden keer op keer goed bediend door spelverdeler Gerard Koerts. Omdat Flash verdedigend fouten maakte en ook de blokkering weinig punten opleverde, konden de Onstwedders uitlopen naar een ruime voorsprong. De set werd uiteindelijk met 25 - 16 gewonnen.

In de derde set gaf Flash wel beter tegenstand, maar was het niet in staat om iets te doen tegen het aanvalsspel van VCO '72. Zo wist Jaap Wubs bijna elke keer met een aanval van achter de 3-meter lijn te scoren. Bovendien stond het blok van VCO vaak op de goede plek, waardoor ook de aanval van Flash regelmatig onschadelijk werd gemaakt. Ook deze set werd gewonnen door VCO, nu met 25 - 22. In de laatste set kwam Bastian Boels bij de VCO-heren nog in het veld. Ook in deze set werd er prima gespeeld en kwamen de Onstwedders al snel op een ruime voorsprong. Bij Flash was het geloof in een goed resultaat al lang weg en zo ging dezes set met ruim verschil eveneens naar de thuisploeg: 25 - 12.

Een mooi resultaat voor de VCO-heren, die zo op de eerste plaats in de poule blijven staan. Op 8 februari spelen de Heren-1 hun volgende thuiswedstrijd in De Bast. Tegenstander is dan VIOS/Kolham H2. De wedstrijd begint om 19.00 uur.