10.04.2018 VCO Heren 1 wint van Tyfoon

Heren 1 van VCO ’72 heeft afgelopen zaterdag in Stadskanaal de derby tegen Tyfoon heren 2 met 3 - 2 gewonnen. Door dit resultaat staat de ploeg van trainer/coach René Drenthe  nog steeds op een keurige zesde plaats.

Op papier zouden de Onstwedder volleyballers de wedstrijd moeten winnen, maar in een derby weet je het maar nooit. VCO’72 had afgelopen zaterdag maar zes spelers beschikbaar en de ploeg moest met deze zes in sporthal ‘De Spont’ vol aan de bak. In het begin begon VCO '72 scherp aan de wedstrijd waardoor de eerste set vrij eenvoudig werd gewonnen: 15 - 25. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. VCO’72 begon nog goed aan de tweede set en stond ruimschoots voor, maar Tyfoon nam gaandeweg deze set het initiatief over en won met 25 - 20.

In de derde set was het erg spannend. De VCO-heren stonden bijna de hele set achter maar ze toonden veerkracht en wonnen de set uiteindelijk met 24 - 26. In de vierde set was het weer Tyfoon, die de set naar zich toetrok: 25 - 22. Er moest dus een beslissende vijfde set aan te pas komen om een winnaar te krijgen. In het begin had Tyfoon steeds een lichte voorsprong, maar in het laatste gedeelte van deze set maakte de ploeg uit Onstwedde een paar belangrijke punten en zo werd de set toch nog met 15 - 11 gewonnen. Al met al was het een leuke derby.

Komende zaterdag, 14 april, spelen de heren hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 19.00 uur is Thriantha H1 uit Schoonebeek de tegenstander.