25.04.2019 VCO-dames sluiten af met verlies

De Dames van VCO '72 hebben hun laatste competitiewedstrijd verloren. Tegen nummer twee Fama D1 uit Smilde werd een kansloze nederlaag geleden: 0 - 4. De ploeg uit Onstwedde is daardoor op de zevende plaats geëindigd met 46 punten uit 20 wedstrijden.

De VCO-dames begonnen hun laatste thuiswedstrijd met de gebruikelijke basis: Anniek (spelverdeling), Darien, Iris, Daniek, Fabiënne en Vera. In de eerste set hadden de dames weinig in te brengen: Fama won eenvoudig met 25 - 11. In de tweede en derde set werd beter gevolleybald en waren er leuke rally's te zien. De dames uit Smilde wonnen desondanks beide sets: 25 - 18 en 25 - 21. In de vierde set was het krachtsverschil weer duidelijk: Deze set ging met 25 - 13 naar Fama.

Kampioen in deze klasse werd Annen D2. De VCO-dames mogen ook volgend seizoen uitkomen in de tweede klasse. Dit geldt ook voor dames 2 en dames 3. Dames 2 van VCO eindigde in een andere tweede klasse poule op een keurige vierde plaats, terwijl dames 3 in dezelfde poule negende is geworden. Ook heren 2, dat vorig seizoen promoveerde, heeft zich eenvoudig in de tweede klasse weten te handhaven.