13.09.2019 VCO Dames eenvoudig door in beker

Dames 1 van VCO '72 speelde afgelopen woensdag haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de bekercompetitie was Sivoc D2 uit Siddeburen de tegenstander. De VCO-dames wonnen de wedstrijd eenvoudig met 3 - 0.

De tegenstander deze avond speelt een klasse lager dan de de VCO-dames, hetgeen in het veld ook te zien was. De eerste set werd met 25 - 15 gewonnen door de ploeg uit Onstwedde, waarbij opgemerkt moet worden dat dankzij tien foute services aan de kant van VCO, Sivoc nog een behoorlijk aantal punten haalde.

In de tweede set begon Anniek Elzen met serveren en stond het binnen de kortste keren al 10 - 0. Deze set kwamen de VCO-dames niet in de problemen: 25 - 8. Ook de derde set bood weinig spanning. Sivoc had veel moeite met de passing en kwam daardoor zelden aan aanvallen toe. Coach Jaap Wubs wisselde veel, zodat alle tien speelsters van zijn team speeltijd kregen. De derde set werd met 25 - 4 gewonnen.

Komende week begint voor de meeste teams van VCO '72 de competitie. De eerste thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 staan voor zaterdag 5 oktober op het programma.