24.01.2017 VCO Dames 1 wint van Tyfoon

Dames 1 van VCO '72 heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door met 3 - 1 te winnen van concurrent Tyfoon D1 uit Stadskanaal. Door dit resultaat staat de ploeg van trainer/coach Henk Koops nog steviger op de eerste plaats in de poule.

Dames 1 begon zaterdag met Elyn Prins als spelverdeler, Daniek Hilverts en Iris Hilgers op mid en Miriam Kruiter, Moniek Kruiter en Hilde Spaans op de buitenaanval. Paulien Baas kwam steeds als libero in het veld. In de eerste set kwam Tyfoon er niet aan te pas en kon de ploeg uit Onstwedde uitlopen naar een grote voorsprong. De set ging dan ook met 25 - 12 naar VCO. In de tweede set ging het aanvankelijk gelijk op, maar halverwege ging het aanvallend bij de VCO-dames steeds beter lopen. Ook deze set werd toch nog duidelijk in het voordeel van de Onstwedders beslist: 25 - 17.

Ook in de derde set liet Henk Koops zijn basisteam staan. Tyfoon kon opnieuw weinig tegenstand bieden en zo ging ook deze set naar de VCO-dames, nu met 25 - 18. Met de winst op zak werd er in de vierde set minder geconcentreerd gespeeld en zo kon het gebeuren dat de laatste set  door de ploeg uit Stadskanaal werd gewonnen: 21 - 25.

De VCO-dames zijn nog steeds ongeslagen en spelen volgende week zaterdag, 4 februari, thuis tegen het laag geklasseerde VKM uit Muntendam. De week daarop staat de uitwedstrijd tegen de nummer twee MSK uit Musselkanaal op het programma.