24.10.2017 VCO dames 1 verliest van koploper

Afgelopen zaterdag hebben de dames van VCO’72 met 1-3 verloren van koploper Vonk uit Coevorden. Over de hele wedstrijd bekeken was de tegenstander een maatje te groot voor de Onstwedder dames, die de vierde set nog wel wisten te winnen.

In de eerste set begonnen de dames uit Onstwedde slecht aan de wedstrijd. Er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt, waardoor de eerste set met 20 - 25 gewonnen werd door Vonk. Ook in de tweede set kreeg VCO’72 geen grip op de wedstrijd. De dames uit Coevorden hadden veel lengte en veel aanvalskracht in het team, waar de ploeg uit Onstwedde geen antwoord op had. Deze set ging met 16 - 25 verloren.

In de derde set werd het een echte wedstrijd. VCO’72 kreeg zelfs twee setpoints, maar wisten deze niet te verzilveren. Uiteindelijk ging de set naar Vonk met 25 - 27. In de vierde set begonnen de dames uit Onstwedde zeer voortvarend. De coach van Vonk begon met een andere spelverdeelster en liet nog een belangrijke speelster op de bank. De VCO-dames liepen vrij snel uit na een voorsprong van zeven punten en hadden zo meteen een behoorlijk gat geslagen. De voorsprong werd zelfs nog groter en zo werd de laatste set met maar liefst 25 - 14 gewonnen. Uiteindelijk toch nog één punt tegen een sterke tegenstander.