03.12.2019 VCO Dames-1 verliest derby van VSV

Het damesteam van VCO '72 heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen VSV nipt verloren. De ploeg uit Vlagtwedde won met 3 - 2 na een spannende wedstrijd in De Bast. De VCO-dames staan momenteel op de vierde plaats in de competitie.

De jonge ploeg uit Onstwedde met Diana Wilzing als coach begon voortvarend aan de wedstrijd. In het veld stonden in de eerste set Anniek Elzen, Daniek Hilverts, Floor Geertsema, Tessa Heidekamp, Darien Velthuis en Vera Wubs. Door veel servicedruk werd er afstand genomen van de ploeg uit Vlagtwedde en ging de eerste set met 25 - 20 naar VCO '72. De tweede set gaf een heel ander beeld. VSV, dat al een aantal jaren wordt getraind door Mick Veldhuis, kwam goed uit de startblokken en wist een ruime voorsprong te nemen. Aan het einde van de set kwamen de VCO-dames nog sterk terug, maar de winst ging met 23 - 25 naar VSV.

De derde set ging eenvoudig naar de ploeg uit Onstwedde. VCO kwam snel op een voorsprong van tien punten. Er werd goed geserveerd en VSV maakte veel fouten in de passing. Eindstand 25 - 15 voor de VCO-dames. In de vierde set waren de rollen weer omgedraaid. VSV verdedigde prima en de ploeg uit Onstwedde kwam aanvallend te weinig tot scoren. Deze set ging met 22 - 25 weer naar de ploeg uit Vlagtwedde. In de laatste en beslissende set nam VSV in het begin een voorsprong van vier punten en gaf deze niet meer uit handen. Na bijna twee uur spelen werd de laatste set met 10 - 15 gewonnen door de VSV-dames.

VCO Dames-1 speelt zaterdag 14 december de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. Om 17.00 uur is dan koploper Sudosa/Desto D5 de tegenstander in Sporthal De Bast.