14.02.2017 VCO D1 wint ook van concurrent MSK

Zaterdag 11 februari speelde dames 1 in Musselkanaal tegen de nummer 2 uit de competitie, MSK. De VCO-dames wisten dit seizoen al hun 15 voorgaande wedstrijden te winnen. Thuis werd er overtuigend van Musselkanaal gewonnen, maar iedereen wist dat MSK op dat moment absoluut niet hun beste spel had laten zien. Deze keer werd het wel een echte wedstrijd, maar de VCO-dames wisten hun ongeslagen status te behouden en wonnen de wedstrijd met 2-3.

De eerste set begon met Elyn Prins op de spelverdeling. Moniek Kruiter stond in de diagonaal. De midden-aanval kwam van Daniek Hilverts en Iris Hilgers, terwijl Hilde Spaans en Miriam Kruiter het op de buiten-aanval moesten laten zien. Libero Paulien Baas nam de verdediging op zich.  Anniek Elzen en Britt Mulder namens plaats op de bank, net als Margien Huiges die werd opgeroepen uit dames 2, omdat Diana Wilzing wegens een schouderoperatie dit seizoen niet meer in actie komt.

Nadat de eerste punten over en weer gingen, wisten de VCO-dames een behoorlijk gat te slaan. Zo leek het met een stand van 8-19 in het voordeel van de Onstwedders al aardig beslist, maar door een serie goede opslagen van MSK werd de spanning toch weer groter en groter. Het publiek was massaal uitgelopen vanuit zowel Musselkanaal als Onstwedde en zij zagen dat VCO toch door wist te drukken en de set met 20-25 besliste.

De tweede set begon zoals de eerste set was geëindigd. De dames uit Onstwedde konden geen druk zetten en maakten onnodige fouten. Anniek en Britt kwamen nog in het veld maar helaas bood dit niet direct de gewenste verandering. De set werd verloren met 25-19. In de derde set ging het over en weer. Beide teams wisten met mooie opslagen en aanvallen punten te pakken en zo bleef het tot het einde spannend. Op 22-24 gaf Anniek een set-up die eigenlijk veel te scherp was maar gelukkig kon de bal nog net in het veld van MSK gebracht worden. MSK rekende waarschijnlijk niet meer op deze bal en had geen antwoord, 22-25 voor VCO.

Ook de vierde set was weer enorm spannend. Coach Henk Koops probeerde ook nu met zijn wissels het spel naar zijn hand te zetten. Ook Margien kwam nog in het veld. De set kon alle kanten op maar de Onstwedders maakten teveel servicefouten waar MSK volop van profiteerde. Met 26-24 ging de set naar MSK. De 2-2 stand zorgde er voor dat er nog een beslissende vijfde set moest komen. Na de toss mocht MSK serveren. VCO '72 begon de set het beste en zo vroeg de coach van MSK bij 2-4 al een time-out aan. VCO drukte door en bij 6-10 was er weer een time-out voor MSK. Bij 6-13 leek het wel beslist maar niets was minder waar. MSK kwam weer aan opslag en maakte 3 punten op rij. Deze keer dus een time-out voor VCO. Bij de stand van 10-13 serveerde MSK in het net waarop de VCO-dames hun eerste match-point wisten te benutten, 10-15.

Al met al een spannende wedstrijd waarbij de dames weer een punt wisten uit te lopen op de concurrent. Nummer drie Tyfoon liet ook een punt liggen en zodoende hebben de VCO-dames nu op beide teams elf punten voorsprong en nog 20 punten nodig voor het kampioenschap. Met in de wetenschap dat MSK en Tyfoon elkaar nog twee keer zullen moeten treffen. De komende twee weken ligt het wedstrijdprogramma stil in verband met de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 4 maart spelen de dames thuis tegen het derde team van VCO '72. De wedstrijd begint om 17.00 uur in De Bast.