15.11.2016 VCO '72 Dames 1 wint van Dames 3

Zaterdag 12 november was het dan zover. De competitiewedstrijd tussen twee teams van VCO’72 . VCO’72 Dames 3 – VCO’72 Dames1.  Doordat dames 1 vorig jaar nipt degradeerde en een ander team van VCO’72  promoveerde, werden ze dit jaar ingedeeld in dezelfde competitie. Voor veel toeschouwers werd het 4 - 0 voor Dames 1.

Dames 3 speelde zaterdag thuis en daarom begon de wedstrijd tegen dames 1 om 19.00 uur. Vooraf was iedereen het er wel over eens, dat dames 1 alleen maar wat te verliezen had en dat dames 3 alleen maar iets te winnen had. Waarschijnlijk begon daarom de wedstrijd wat nerveus. Binnen een paar minuten stond dames 1 met 5-3 achter.  Al snel werd dit in de set door dames 1 recht gezet en wonnen ze de set zeer overtuigend met 25-10.

De tweede set liet hetzelfde beeld zien. Dames 1 speelde goed met veel aanvalskracht en ondanks de vechtlust van dames 3, werd ook deze set vrij eenvoudig gewonnen met 25-15. De derde set kon dames 1 veel servicedruk uitoefenen en wisten ze met prikballen veel te scoren. Eindstand 25-10.

De vierde set was misschien wel de meest bijzondere set. Dames 1 wist hun niveau vast te houden en kwam al snel op een ruime voorsprong. Daarom had trainer Henk Koops de mogelijkheid om te wisselen. In het tweede gedeelte maakte de 12-jarige Maaike Reints haar debuut. Twee punten later stond ook de 13-jarige Britt Mulder in het veld. Britt die de afgelopen wedstrijden al een paar sets had gespeeld, had enkele weken geleden al haar debuut gemaakt.  Door een aantal goede services van Maaike en een paar goede aanvalspunten van Britt werd ook de laatste set gewonnen met 25-13.

Door dit resultaat staat dames 1 bovenaan in de competitie en zijn ze dit seizoen nog ongeslagen. Dames 3 kende een goede competitiestart, maar de laatste drie wedstrijden gingen verloren waardoor ze zijn gezakt naar een 9e plaats.