17.10.2017 VCO '72 Dames 1 verliest van Quinto

Zaterdag 14 oktober kwam Quinto D1 uit Westerbork op bezoek bij VCO’72 in Sporthal “De Bast”. Na een spannende wedstrijd verloor de ploeg uit Onstwedde de wedstrijd met 3 - 2.

Vanaf het eerste punt van de wedstrijd bleek Quinto een zeer geduchte tegenstander te zijn. In de gehele eerste set liep VCO’72 achter de feiten aan. Quinto liet zien dat ze een goede verdediging en een goede aanval hadden. Uiteindelijk werd het 22 - 25 voor de gasten uit Westerbork. De toeschouwers hoopten dat de dames een setje konden pakken deze wedstrijd, maar op basis van de eerste set, leek dat een lastige klus.

In de tweede set liep het een stuk beter bij de VCO-dames en dat resulteerde in een 25 - 19 overwinning. Er was veel servicedruk van Danique Hilverts en Moniek Kruiter en ook de aanval kwam beter uit de verf. Dit was ook het geval in de derde set. Deze set werd eveneens gewonnen met 25 - 20.

In de vierde set was het erg spannend, echter de gasten uit Westerbork gingen er met de winst vandoor, 22 - 25. Vooral de mid-aanval bij de gasten liep prima. De vijfde set moest een winnaar opleveren. Doorslaggevend in de laatste set was het aarzelend begin van VCO’72, waardoor ze direct een achterstand opliepen. Dit konden de dames uit Onstwedde niet meer ombuigen. De laatste set ging naar Quinto met 11 - 15. Ondanks het verlies waren de dames van VCO’72 toch tevreden met de twee punten.

Komende zaterdag spelen de dames opnieuw een thuiswedstrijd in De Bast. Om 17.00 uur is Vonk/Coevorden D1 de tegenstander.