02.05.2022 VCO '72 D1 wint van Action

Dames 1 van VCO '72 heeft zaterdagavond de topper tegen Action D1 uit Nieuw Buinen gewonnen. Na een spannende wedstrijd werd het 3 - 2 voor de ploeg uit Onstwedde, dat hierdoor hoop mag houden om nog te promoveren naar de eerste klasse.

Zelden zal er zoveel publiek geweest zijn in Onstwedde bij een volleybalwedstrijd. Ongeveer 130 toeschouwers waren aanwezig om naar de verrichtingen van beide teams te kijken. Omdat de Nevobo onlangs besloten heeft dat er in principe geen ploeg degradeert of promoveert, is het nog onduidelijk wat er wel of niet mogelijk is. Door de coronacrisis hebben ook verschillende teams zich in de loop van het seizoen teruggetrokken uit allerlei klassen. Teams die bovenaan eindigen mogen hoop houden om te kunnen promoveren.

Dan de wedstrijd. VCO '72 begint de wedstrijd voortvarend. De spelverdeling van Aniek Elzen is goed en via Darien Velthuis, Marriët Wilzing, Daphne Huls en Daniek Hilverts wordt aanvallend veel druk gezet en gescoord. Ook de service loopt goed. Action komt er in deze set niet aan te pas en zo gaat set 1 naar de dames uit Onstwedde: 25 - 17. De tweede set gaat lange tijd gelijk op en het is VCO '72 dat op 24 - 23 het eerste setpoint krijgt. Na een lange rally gaat het punt en daarmee ook de set opnieuw naar de ploeg uit Onstwedde: 25 - 23.

In de derde set begint het bij Action beter te lopen. De aanval van VCO '72 loopt minder goed, terwijl er ook de nodige servicefouten worden gemaakt. Action wint met 25 - 20 deze set. Set vier is eigenlijk een kopie van de derde set. Trainer/coach Jasper de Munck van VCO '72 voert een aantal wisselingen door om het tij te keren, maar het is de ploeg uit Nieuw Buinen die steeds een paar punten voorsprong blijft houden. De set eindigt in 25 - 21 voor Action.

Een beslissende vijfde set is het gevolg. Action komt beter uit de startblokken en heeft halverwege een voorsprong van drie punten (5 - 8). Bij een stand van 7 - 10 komt VCO '72 terug in de wedstrijd door een aantal goede opslagbeurten. Zo wordt het het aan het einde van de set erg spannend. Bij 13 - 13 komt de ploeg uit Onstwedde op matchpoint, dat in de rally daarna meteen wordt verzilverd: 15 - 13.

Een prima resultaat voor de VCO-Dames in een wedstrijd waar de nodige druk op stond. Met nog één wedstrijd te gaan staan de dames uit Onstwedde op de tweede plek met één punt minder dan Flash/Veendam en twee punten meer dan Action. Het is nog onduidelijk of en wanneer de laatste wedstrijd gespeeld wordt.