23.02.2023 VCO '72 D1 verliest topduel tegen Bedum

Dames 1 van VCO '72 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd het topduel in de 1e klasse C tegen DIO Bedum D2 te winnen. Het werd een 0 - 4 nederlaag, waardoor de ploeg uit Bedum het kampioenschap nu binnen handbereik heeft.

Sfeervol was het zeker in Sporthal De Bast. Een kleine 100 toeschouwers, twee trommels, een trompet en veel lawaai en aanmoedigingen voor beide teams. Er stond dan ook veel op het spel deze middag. DIO Bedum kwam met een selectie van 13 dames, waaronder twee libero's. Zelfs de trainer/coach van Dames 1 was nog nagereisd om de ploeg van adviezen te voorzien. Bij VCO '72 kon Tessa Heidekamp weer meedoen na een enkelblessure en stond Marte Bruining voor de tweede keer als spelverdeler in het veld.

Trainer/coach Jasper de Munck begon met Marte Bruining, Darien Velthuis, Floor Geertsema, Tessa Heidekamp, Hilde Spaans en Marriët Wilzing aan de eerste set. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar het was de ploeg uit Onstwedde die aan het einde van de set de beste papieren leek te hebben om deze set naar zich toe te trekken. Bij een voorsprong van 24 - 21 waren er drie setpoints voor de thuisploeg. Door servicedruk van DIO Bedum werden de setpoints weggewerkt en won de ploeg uit Bedum alsnog deze cruciale set met 25 - 27. Onnodig setverlies, ondanks veel goede aanvallen en servicepunten bij de VCO-dames.

Het verlies van de eerste set dreunde nog na in set twee. VCO '72 kwam al snel op een grote achterstand en er liep weinig aan de kant van de Onstwedder dames. DIO Bedum kwam steeds beter in het spel en zo ging deze set ook naar de bezoekers, met dit keer een duidelijke 13 - 25 eindstand.

In de derde set liep het weer beter bij de VCO-dames. Aanvallend werd er weer gescoord en er waren een aantal lange ralley's. DIO Bedum bleek echter een stugge en ook sterke ploeg en omdat de dames uit Bedum minder fouten maakten, ging ook deze set naar DIO: 20 - 25. De laatste set werd het nog spannend, maar het eerste setpunt werd door DIO Bedum direct benut, waardoor deze set in 23 - 25 eindigde. Zo eindigde de wedstrijd in een 0 - 4 nederlaag, maar had er wel meer ingezeten voor de thuisploeg.

De ploeg uit Onstwedde kan tot dusverre terugkijken op een uitstekend seizoen en staat nu op de tweede plaats. De volgende thuiswedstrijd is op 18 maart tegen Donitas D8, dat op de derde plaats staat. De wedstrijd begint om 17.00 uur.