27.01.2023 VCO '72 D1 uitgeschakeld in de beker

Het is de dames van VCO '72 deze week niet gelukt om door te dringen tot de kwartfinale van de bekercompetitie. In Sporthal De Bast werd met 1 - 3 verloren van Lycurgus D5 uit Groningen.

Met veel toeschouwers op de tribune begonnen de VCO-dames deze wedstrijd met Tessa Wubs als spelverdeler. Verder bestond de basis uit Hilde Spaans, Tessa Heidekamp, Floor Geertsema, Iris Hilgers en Marriët Wilzing. In het team van Lycurgus speelde Jonneke de Roo uit Onstwedde mee.

In de eerste set werd de ploeg uit Onstwedde weggespeeld door de dames uit Groningen, die zowel serverend als blokkerend als aanvallend een sterke indruk achterlieten. Setstand: 14 - 25. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en liep het een stuk beter bij de VCO-dames. Aanvallend werden de nodige punten gemaakt, terwijl ook het blok steeds beter grip kreeg op de aanvallen van Lycurgus. Setstand: 25 - 18.

Halverwege de derde set gaat Tessa Heidekamp, die prima stond te spelen, door haar enkel en moet het veld verlaten. Op dat moment heeft de ploeg uit Onstwedde een kleine voorsprong van drie punten. Door deze blessure zijn de Onstwedder dames toch van slag, want het is Lycurgus dat langszij komt en een voorsprong neemt. De ploeg uit Groningen wint de set met 21 - 25. De laatste set lukt er weinig meer bij de VCO-dames die vooral in set twee en drie goed hebben gespeeld, maar in deze set geen antwoord hebben op het aanvalsspel van Lycurgus. Setstand: 14 - 25.

In de competitie gaat het nog steeds prima met de ploeg van trainer/coach Jasper de Munck. De laatste wedstrijd werd met 4 - 0 gewonnen van Set Uppers uit Scheemda, waardoor de ploeg nog steeds meedoet om de eerste plaats in de poule. Zaterdagmiddag staat in De Bast het duel tegen Veracles D7 op het programma. De wedstrijd begint om 17.00 uur.