21.02.2022 VCO '72 D1 stunt in de beker

Donderdag 17 februari stond de derde ronde in de bekercompetitie op het programma. Op papier een pittige wedstrijd aangezien Thriantha dames 1 momenteel op de tweede plek staat in de 1e klasse. VCO-Dames 1 staat tweede in de 2e klasse.

Om 20.30 klonk het eerste fluitsignaal voor de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Thriantha over een goede service beschikt waar het achterveld het erg lastig mee had. De pass kwam niet aan en de aanval werd  niet verwerkt. Een set om snel te vergeten (10-25) en vol goede moed door naar set twee.

Na een peptalk van coach Jasper ging iedereen weer vol energie het veld in. Het spel werd beter en punt na punt werd gescoord. De rollen waren compleet omgedraaid en de dames van Thriantha waren duidelijk wat van slag door de ‘comeback’ van de tegenstander. Er werd goed gespeeld en het enthousiasme wat miste in set 1 was er nu dubbel zo dik: 25-14 voor de VCO-dames.

Door de setwinst waren de dames onder leiding van coach Jasper de Munck vastberaden om nu door te denderen. Op naar set drie. Thriantha kwam weer beter in het spel en het ging aardig gelijk op. Totdat de nummer 4 van Thriantha weer aan service kwam. De ballen vlogen de dames van VCO om de oren en zo stonden ze weer met beide benen op de grond. Er werden nog een aantal goede ballen gespeeld en de verdediging deed ook goed werk aan de kant van VCO, maar helaas was dit net niet goed genoeg. Setstand 22-25 voor Thriantha.

Het verlies was zuur, maar iedereen rook nog steeds kans op de winst. Maar dan moest het wel nu gebeuren. Thriantha startte weer sterk en zo stond de ploeg uit Onstwedde al snel wat punten achter. De dames van VCO streden echter door onder het motto: ‘Alles is nog mogelijk’ en zo werd er voor elk punt geknokt. Waar Thriantha sterk was, was VCO minstens zo sterk; de service! Darien Velthuis bezorgde punt na punt met haar serve en stapje voor stapje kwamen de VCO-dames weer terug. De aanval op zowel buiten als mid liep gesmeerd en Thriantha werd wederom overdonderd. Het geloof was er weer, het enthousiasme en de steun van het publiek sleepte de ploeg naar de setwinst: 25-23.

Op naar de vijfde en beslissende set. Iedereen was scherp en gebrand om de winst binnen te slepen. Scheidsrechter Bert de Roo, die trouwens een prima wedstrijd heeft geleid, floot en de set begon.
Anniek startte met de service en die pakte goed uit. Thriantha had veel moeite met het verwerken ervan en VCO vierde punt na punt. En voor we konden knipogen serveerde Anniek VCO naar een stand van 10-0 (!). De irritaties  en onrust bij Thriantha voerden de boventoon en ze konden het spel niet meer ombuigen. De set werd met de volle focus uitgespeeld en toen er 15-4 voor VCO op het scorebord stond barstte er een feestje los in sporthal ‘De Bast’. 3-2 winst in de beker!

Al met al een zeer goede wedstrijd die naar meer smaakt! Dames 1 staat momenteel tweede in de competitie met maar twee punten achterstand op koploper Action uit Nieuw-Buinen.

Zaterdag 26 februari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen onze Vlagtwedder buren, V.S.V.’74 dames 1. De wedstrijd begint om 17.00 en publiek is zeker welkom!