14.02.2023 VCO '72 D1 blijft koploper

Zaterdag 11 februari stond er voor dames 1 van VCO 72 weer een lastige uitwedstrijd op het programma, dit keer was Flash Veendam de tegenstander. Thuis werd na een dramatische eerste set alsnog met 3-1 gewonnen maar de Veendammers bleken een lastige tegenstander. Het zou dit keer niet anders zijn….

Met weer een nieuwkomer in de ploeg (Marte Bruining heeft de positie als spelverdeelster overgenomen van Tessa Wubs, die voor een stage naar Curaçao is) en met Jasmijn Poelman als reserve mee begon VCO '72 met als basis Marte Bruining, Floor Geertsema, Hilde Spaans, Darien Velthuis, Marriët Wilzing en Iris Hilgers aan de wedstrijd.

Flash nam gelijk het initiatief waardoor de Onstwedder equipe een beetje achter de feiten aan moest lopen. Omdat het toch wennen was aan een nieuwe speelster op de cruciale positie van spelverdeelster moest de “feinabstimmung” nog een beetje worden gezocht. In het verloop van de set konden de dames elkaar steeds beter en makkelijker bereiken, kwamen ze puntje voor puntje  dichterbij en uiteindelijk werd de set met 23-25 gewonnen.

De tweede set begon eigenlijk een beetje hetzelfde als de eerste, de Flash dames vonden elkaar goed, stonden verdedigend ook prima en doordat er niet hard en snel genoeg werd aangevallen kwamen de Onstwedder dames er niet aan te pas in die fase. Ondanks de wederom ruime voorsprong van Flash kwam VCO steeds beter in hun spel en toen Marte de meeste zenuwen van het spelen op een hoger level kwijt was begon haar “coole” manier van spelverdelen te lopen. Met goed en bij vlagen knetterhard aanvalsspel raakte Flash Veendam de kluts kwijt en konden de VCO dames ook de tweede set naar zich toe trekken: opnieuw werd het 23-25.

De derde set werd het niveau nog verder opgeschroefd, vanaf het begin lag het initiatief bij het team van trainer/coach Jasper de Munck en met wederom keiharde smashes, killing blocks en prima verdedigend spel werd ook de derde set met een groot verschil gewonnen: 12-25. De wedstrijd was in ieder geval gewonnen waardoor de druk er een beetje af ging. Dit werkte niet bepaald in het voordeel van de VCO dames: er werd wat laconiek gespeeld en er gingen veel dingen fout, vooral achterin. Hierdoor rook Flash haar kans om toch nog een puntje mee te nemen en het zag er lang naar uit dat dit ook zou lukken. Maar wederom lukte het de VCO dames net op tijd om het tij te keren. Met een enorme eindsprint en twee keer een setpunt tegen lukte het de dames om bij 26-27 het winnende punt te scoren en de volle buit van vijf punten mee naar huis te nemen.

Alweer met 4-0 gewonnen, al ging het niet vanzelf! Flash Veendam staat op een tiende plaats in de competitie maar dat zegt ook iets over de sterkte van de poule. Dan blijft het knap dat de VCO Dames 1 al zolang meedoet om de bovenste positie op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag 18 februari staat de ABSOLUTE TOPPER op het programma. VCO '72 ontvangt dan DIO Bedum dames 2, die met een wedstrijd minder en drie punten minder op de tweede plek staan. Met hulp van het fanatieke thuispubliek zal dan een eerste stap richting een eventueel kampioenschap kunnen worden gezet. De wedstrijd in De Bast begint om 17.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom!