04.10.2017 Uitstekende start voor heren VCO '72

Heren-1 van VCO '72 is de competitie uitstekend begonnen. De eerste twee wedstrijden werden beide in winst omgezet, waardoor de ploeg van trainer/coach René Drenthe bovenaan staat in de poule.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen En Bloc H1 uit Nieuw Amsterdam/Veenoord. De tegenstander was niet op volle sterkte en kon weinig tegenstand bieden. De ploeg uit Onstwedde won de wedstrijd eenvoudig met 4 - 0. Afgelopen zaterdag werd er opnieuw thuis gespeeld, nu tegen VEB'98 H1 uit Borger.

In een zeer enerverende wedstrijd in sporthal De Bast, hebben de heren van VCO’72 uit Onstwedde ook deze wedstrijd gewonnen. In de eerste set begonnen de Onstwedders wat nerveus aan de wedstrijd en wisten ze de eerste bal niet goed bij de spelverdeler te krijgen. Hierdoor kon VEB’98 door goede aanvallen meer druk zetten en wonnen ze de eerste set met 20-25. In de tweede set begon VCO ’72 wat overtuigender te spelen en kregen de heren de ballen wel bij spelverdeler Gerard Koerts. Daardoor konden de aanvallers Jaap Wubs, Marcel Huisman, Tom Wagenaar en Werner Wessels veel scoren. De tweede set werd dan ook gewonnen door VCO’72 met 25-21.

De derde set was bijna een kopie van de tweede set, echter had Roelof Migchels de plaats van Tom Wagenaar ingenomen. Deze set werd met 25-22 gewonnen. In het begin van de vierde set liepen de Onstwedders behoorlijk wat averij op. Ze stonden halverwege de set met liefst 11-17 achter. Maar door een goede servicebeurt van Jaap Wubs en door een zeer belangrijk punt in de slotfase van de set van Herman Mulder, die was ingevallen voor Martin Lantinga, werd de vierde set toch nog met 25-23 gewonnen. Eindstand: 3 - 1 en een mooi resultaat voor de promovendus uit Onstwedde.