05.10.2017 Twee keer winst voor VCO-dames

Dames-1 van VCO '72 is de competitie prima begonnen. De eerste twee wedstrijden, beide thuis in De Bast, werden gewonnen, waardoor het team al zeven punten heeft uit de eerste twee wedstrijden.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Dames-1 van En Bloc. De wedstrijd verliep zeer spannend en werd een vijfsetter. De laatste set werd door de ploeg uit Onstwedde gewonnen, waardoor de eerste overwinning van het seizoen een feit was: 3 - 2.

Afgelopen zaterdag hebben de VCO-dames tegen Emmen’95  een achterstand van 0-1 om weten te buigen naar een overwinning van 3-1. De formatie van Henk Koops toonde in deze wedstrijd veel veerkracht. Tegen het zeer ervaren team uit Emmen werd de eerste set met 21-25 verloren. De pass was niet altijd even goed, waardoor Miriam Kruiter en Britt Mulder heel veel aanvalswerk moesten verrichten.

In de tweede set werd het spel van de dames uit Onstwedde wat beter, en na een zeer spannend slot, werd deze set met 28-26 gewonnen. De ervaren dames uit Emmen hadden hierdoor een behoorlijke deuk opgelopen. Het jonge team van VCO’72 bleek in de derde en vierde set fysiek beter te zijn, dan de ervaren dames van Emmen’95, die in de derde set met een andere spelverdeelster speelden. Beide sets werden dan ook vrij eenvoudig gewonnen met 25-10 en 25-16. Na de winst van vorige week, wederom een mooi resultaat. De dames spelen komende zaterdag een uitwedstrijd in en tegen Sleen.