06.11.2021 Twee keer winst voor VCO '72 Heren 1

Het herenteam van VCO '72 heeft afgelopen week uitstekende zaken gedaan. Er werd thuis twee keer gewonnen met 4 - 0, waardoor de ploeg van trainer/coach René Drenthe zich in de top vijf van de ranglijst heeft genesteld.

Zaterdag 30 oktober was Oostermoer uit Gieten de tegenstander. Beide teams traden met precies zes spelers aan. Belangrijk voor de ploeg uit Onstwedde is de terugkeer van spelverdeler Gerard Koerts in de laatste wedstrijden. Koerts heeft het begin van de competitie wegens een blessure moeten missen. Naast Gerard Koerts staan ook Jaap Wubs, Bastian Boels, Marcel Huisman, Gerben Veldhuis en Roelof Migchels in de basis.

In de eerste set kenden de VCO-heren geen problemen met de tegenstander. Vooral aanvallend waren de Onstwedders veel sterker. Met 25 - 13 wordt de set dan ook gewonnen. In de tweede set  hetzelfde beeld. De buitenaanval met Bastian Boels en Jaap Wubs zorgt voor veel punten. Oostermoer komt maar zelden aanvallend door. Opnieuw een eenvoudig overwinning voor de VCO-heren: 25 - 15.

In de derde set is er meer tegenstand van de ploeg uit Gieten. Tot 16 - 16 gaat het gelijk op. Daarna neemt de ploeg uit Onstwedde het heft in handen en weet een gat te slaan. Via het blok worden de nodige punten binnen gehaald en er is de nodige servicedruk. Ook deze set wordt door de Onstwedders gewonnen: 25 - 21. De vierde set is dan een formaliteit. Oostermoer biedt nauwelijks tegenstand meer en met ruim verschil wordt ook deze set door VCO '72 in winst omgezet: 25 - 9.

Afgelopen woensdag werd de inhaalwedstrijd tegen Captains Kangeroe H2 uit Hardenberg gespeeld. Net als Oostermoer staat ook deze ploeg onderaan in de competitie. Opnieuw weet de ploeg uit Onstwedde eenvoudig de wedstrijd met 4- 0 te winnen. Setstanden: 25 - 11, 25 - 17, 25 - 19 en nog een keer 25 - 19.