14.03.2017 Turnwedstrijd CSVO in Uithuizen

Afgelopen zaterdag 11 maart was het dan eindelijk zover. De eerste KNGU wedstrijden van het seizoen werden gehouden.
Annelie Wever, Lieke Louwdijk en Miren Nieuwenhuis mochten laten zien wat ze geleerd hadden.


Annelie mocht de spits afbijten en mocht om 8.45 uur starten met haar warming up. Annelie begon de wedstrijd met haar lievelingstoestel vloer en dit ging super.
Ze heeft bijna allemaal plusjes geturnd en kwam met een goed gevoel de vloer af. Het volgende toestel was sprong. Dit was best wel spannend, omdat Annelie de laatste trainingen nog wel eens blokkeerde. Maar vandaag niet! Het ging super goed en ze scoorde maar liefst een 11.200! Daarna mocht Annelie op de brug laten zien wat ze kon. Ook dit deed Annelie zoals ze dat kan en na een mooie salto af stond ze met een glimlach op de mat. Tot slot naar de balk. Van tevoren zag ze hier een beetje tegenop, maar wat ging het goed! Annelie turnde een prachtig boogje achterover en ook de sprongen waren super. Ze had op dit toestel het 2e cijfer van de hele groep. Over all is Annelie derde geworden, een geweldige prestatie. Gefeliciteerd Annelie!

Lieke mocht in de tweede wedstrijd laten zien wat ze kon. Lieke was best wel gespannen, maar achteraf bleek dit niet nodig. Lieke begon met sprong en ze heeft laten zien dat ze dat goed kan!! Het volgende toestel was brug, Lieke haar leukste onderdeel. Ze heeft laten zien dat ze het super goed kan en eindigde haar oefening met een super mooie en hoge salto van de brug af. Volgende wedstrijd een kip erbij in en dan stijgt het cijfer behoorlijk! Daarna kwam de balk. Lieke turnde een mooie oefening en hoefde slechts 1 keer de balk te verlaten. Tevreden over een mooie oefening. Tot slot ging Lieke naar de vloer. Lieke sprong een mooie arabier flick-flack en straalde haar hele oefening. Lieke is 17e geworden na een goede wedstrijd.

Tot slot was het de beurt aan Miren. Miren mocht beginnen met de brug. Ze zag een beetje op tegen de kip, maar tijdens de wedstrijd ging die super goed! Helaas lukte de ophurk vandaag wat minder en weigerde Miren de salto. Toch mag Miren blij zijn met haar brug, want de kip, die beheerst ze!! Vervolgens ging Miren naar de balk. Miren heeft laten zien dat ze de onderdelen op balk super goed beheerst. Ze turnde strak en stabiel. Het volgende toestel was vloer. Miren zag ernaar uit om haar oefening te laten zien en je zag dat ze genoot van het tonen van haar dans/oefening. Ook Miren had een super mooie arabier flick-flack! Tot slot moest Miren springen. Tijdens inspringen is ze niet een keer over de pegasus gegaan, maar tijdens de wedstrijd liet ze zien dat ze sprong goed beheerst. Twee mooie overslagen heeft Miren laten zien. Miren is 18e geworden en heeft veel van haar eerste wedstrijd met keuzeoefenstof geleerd.

Meiden, jullie hebben het goed gedaan en kunnen 8 april nog een keer laten zien wat jullie kunnen! 

E-mail