07.03.2020 Trainerscursus HLC en loopclinic

Afgelopen november 2019 zijn er drie leden van de HLC begonnen aan een trainerscursus: Nadine van der Laan, Riëtte Draadjer en Alex Ensing. Door het groeiende ledenaantal was het noodzakelijk dat er nieuwe trainers gezocht werden, die de andere trainers konden bijstaan en na de cursus zelf trainingen voor hun rekening konden nemen.

De trainers in opleiding worden begeleid door twee van onze huidige trainers, namelijk Petricia Wever-Wubs en Eddie Heukers van HLC en Egbert Euving, voormalig trainer van de Runners Stadskanaal. Zij gaan na elke training in gesprek met de cursisten hoe de training is verlopen en hoe ze de training  aangepakt hebben. Ook gaan ze een aantal zaterdagen naar Emmen. waar de cursus word gegeven. Daar leren ze meer over blessures, opbouw van trainingen en  looptechnieken. Maar vooral dat het trainen leuk moet zijn.

De examens zijn op 9 mei, waar zij dan training moeten geven aan een groep van tien personen van onze eigen vereniging. En hopen natuurlijk dat deze met een diploma word afgesloten. Daarom is ook besloten om de jaarlijkse loopclinic te verplaatsen naar september 2020, vanwege de drie trainers die in opleiding zijn voor hardlooptrainer en door de trainers van de HLC worden begeleidt. Nadere info volgt over opgave, enz.

Houd u daarom onze website in de gaten.

Voor vragen kunt u ook een email sturen.

Namens HLC Onstwedde

Op de foto de drie trainers in opleiding.