11.07.2012 Succes voor fokker Roelof Raveling

Op de Centrale Keuring van Groningen werd de Toulon-dochter Edelin van fokker Roelof Raveling als beste driejarige aangewezen en werd vervolgens ook dagkampioen. Zij mag samen met de als tweede geplaatste Elisa (Indoctro x Nimmerdor) van J. Koops naar de nationale merriekeuring.

Endelin is een hoogbenige merrie met een aansprekende voorhand. De jury prees haar sportmodel en lossigheid, hoewel dat laatste op de keuring juist niet haar sterkste punt was. Voor de titel Elisa ook een goede kandidate. Ze stond er goed voor, heeft veel rasuitstraling en toonde een goede tactmatige draf en een goede stap. Vier merries kwamen terug voor de finale, dertien van de achttien driejarige werden er in graad bevorderd. Beste vier tot en met zevenjarige werd de charmante Doranosa (Eurocommerce London x Monaco) van L. Fernhout-Wekema.

Bij de veulens was er groot succes voor Anne-Jan Hazenberg. Zijn veulens bezetten de eerste tweede en vierde plek in de finale waarbij de goed galopperende Hyperlino H (Zirrocco Blue x Wittinger) de beker veroverde en gevolgd werd door Hipyrusa H (Baltic x Indoctro). 

Roelof Raveling gaat naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo.

Roelof Raveling Gebitsverzorging paarden