05.03.2016 Spektakel op De Boskamp

Onstwedder Boys speelde zaterdagmiddag op De Boskamp tegen koploper Boerakker. Binnen een half uur stonden de Boys op een 3 - 0 voorsprong. Boerakker kwam echter sterk terug en zo stond na 90 minuten spelen een 3 -3 gelijkspel op het scorebord.

Onstwedder Boys begint de wedstrijd goed. Na drie minuten spelen schiet Peter Orsel net over na een uitstekende pass van Taco Koudstaal. In de twaalfde minuut wordt het 1 - 0 voor de Boys. Gerko Scheper reageert goed op een lange bal van Gerben Meems. Vrij voor keeper Erwin Heidinga weet hij simpel te scoren. Na een kwartier spelen wordt er een harde overtreding gemaakt op Rutgert Tipker, hetgeen Ralph Twijnstra een gele kaart oplevert. Even later wordt een vrije trap van Gerben Meems helemaal verkeerd beoordeelt door keeper Heidinga, die de bal ongelukkig over de eigen doellijn werkt en zo Onstwedder Boys op een 2 - 0 voorsprong brengt.

Boerakker komt daarna wat beter in het spel. Eerst schiet Michel Wardenier de bal rakelings over en even later legt scheidsrechter Ndjialleu de bal op de stip als er een overtreding gemaakt wordt op de behendige Sale Rozema. De strafschop wordt genomen door Joey Hummel, die zijn inzet echter gekeerd ziet door Rein Koudstaal. Even later krijgt Nick Wagenaar geel na een overtreding op Rozema. Een mooie actie van Rutgert Tipker zorgt er voor dat Gerko Scheper in de 27e minuut de 3 - 0 kan maken.

In de 35e minuut wordt de bal verkeerd weggewerkt in de verdediging van de Boys. De bal wordt tegen een been van een speler van Boerakker aangeschoten waarna de bal over de doellijn lijkt te rollen. Sven Jaegers schiet de bal nog weg, maar in de rebound is het alsnog raak als Lucas Dijk de bal onhoudbaar achter Rein Koudstaal binnenschiet. Boerakker dringt in de slotfase van de eerste helft aan en weet nog een keer te scoren. Een corner wordt hoog voor het doel gebracht, door keeper Koudstaal gemist en bij de tweede paal kan Joey Hummel eenvoudig binnen tikken.

In de tweede helft zijn er veel minder kansen. Wel zijn er over en weer irritaties en heeft de scheidsrechter veel moeite om alles onder controle te houden. Gerko Scheper krijgt namens de Boys een grote mogelijkheid om de 4 - 2 te maken, maar alleen voor de keeper schiet hij net naast. Onstwedder Boys staat verdedigend goed en Boerakker is alleen gevaarlijk bij vrije trappen en met schoten van afstand. Twintig minuten voor tijd maakt Nick Wagenaar opzettelijk hands en scheidsrechter Ndjialeu kan niets anders doen dan Wagenaar zijn tweede gele kaart en dus rood te geven. Boerakker profiteert vrij snel van deze man meer situatie. Invaller Menco Oedzes schiet vanaf een meter of twintig de bal in de rechterbovenhoek: 3 - 3. In de hectische slotfase krijgt Ralph Twijnstra ook zijn tweede gele kaart en ook hij kan het veld verlaten. Boerakker dringt nog aan, maar gescoord wordt er niet meer.

Komende zaterdag speelt de ploeg van Fokke de Jonge uit tegen SC Scheemda. De wedstrijd begint om 14.30 uur.