09.06.2018 Schoolvoetbaltoernooi

Op woensdagmiddag 6 juni 2018 werd het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van v.v. Onstwedder Boys georganiseerd. De leerlingen van De Rank uit Onstwedde en De Höchte uit Alteveer speelden deze middag in 3 verschillende leeftijdscategorieën tegen elkaar. Het Ubbo Emmius leverde twaalf scheidsrechters voor dit toernooi en samen met de vele vrijwilligers werd het een geslaagde middag.

Het toernooi kende verschillende competities.  Een competitie met eredivisie teams voor groep 3 en 4. Een competitie met Europese topclubs voor groep 5 en 6 en een competitie met landen voor groep 7 en 8. Zoals elk jaar was er tijdens het toernooi ook kans om de beste strafschoppennemer te worden en hier viel een medaille mee te winnen. De deelnemers proberen te scoren op een echt groot voetbaldoel, uiteraard met een keeper. Net als bij de wedstrijden zijn er ook hier drie leeftijdscategorieën.

Woensdagmiddag om 13.30 begonnen de eerste wedstrijden. Deze vonden plaats op het voetbalveld van Onstwedder Boys, op sportpark “de Boskamp”. De twaalf scheidsrechters van het Ubbo Emmius namen de beslissingen in de wedstrijden.

In de competitie voor groep 3 en 4 met eredivisie teams trok uiteindelijk PSV na strafschoppen aan het langste eind en won daarbij de eerste prijs in de leeftijdscategorie 3/4. In de competitie voor groep 5 en 6 met Europese topclubs ging de winst naar FC Barcelona in de leeftijdscategorie 5/6.

In de laatste poule van groep 7 en 8 met nationale landen teams trok Portugal aan het langste eind en veroverde zo de beker in de leeftijdscategorie 7/8.

Aan het einde van de middag werd er afgesloten met  penalty schieten onder leiding van Alfa-College studenten. In de leeftijdscategorie groep 3 en 4 stond Niels Lantinga op doel, terwijl bij groep 5 en 6 Gerko Scheper op doel stond en bij groep 7 en 8 Jarno Hilverts. De uiteindelijke winnaars waren Thiemen, Thijs en Marijn.

Onze dank gaat uit naar COOP Jan Schut in Onstwedde, want de COOP maakte het mogelijk dat alle deelnemers fruit konden krijgen deze middag, hiervoor nogmaals onze dank! Ook willen wij Folkers Rijopleidingen bedanken, want Folkers Rijopleidingen maakte het mogelijk dat alle deelnemers naar huis konden gaan met een mooi vaantje als aandenken, bij deze nogmaals bedankt!

Wij hopen als organisatie dat iedereen een plezierige middag heeft gehad. We willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen om dit toernooi op een goede manier te laten verlopen! Namens v.v. Onstwedder Boys, heel erg bedankt!!

Met vriendelijke groeten,

Elmar Bijl, Janneke Smit, Annemarie Wubs, Bastian Boels & Mark-Jan Wubs