25.03.2023 Ruime overwinning voor Onstwedder Boys

In een regenachtig en winderig Wildervank heeft Onstwedder Boys uitstekende zaken gedaan door Wildervank met 4 – 0 te verslaan. Bij rust leidde de ploeg van trainer Guus Zantinga al met 2 – 0. Grote man aan de kant van de ploeg uit Onstwedde was Gerko Scheper, die drie van de vier doelpunten voor zijn rekening nam. Onstwedder Boys blijft door dit resultaat koploper in de vierde klasse D.

Bij aankomst op het sportterrein van Wildervank ligt er een prachtig kort gemaaid hoofdveld (gras!), dat blijkbaar nauwelijks gebruikt wordt. Andermaal wordt de wedstrijd op kunstgras gespeeld. Erg vreemd en eigenlijk is er gewoon sprake van competitievervalsing. Vorig seizoen verloor Onstwedder Boys nog met 5 – 3 op het kunstgras van Wildervank. Bij Onstwedder Boys was iedereen deze middag fit.

Het is 15.00 uur als scheidsrechter Boerema fluit voor de aftrap. Onstwedder Boys speelt in de eerste helft tegen de wind in. Wildervank gebruikt vaak de lange bal, maar door de straffe wind wordt maar zelden één van de spitsen bereikt. Spits Lourens Huizing krijgt wel de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar kan in het strafschopgebied van Onstwedder Boys de bal niet goed controleren. Huizing en Joost Wolthuis vormen deze middag het aanvalsduo van de thuisclub. Al vroeg in de wedstrijd moet Sem Nieuwenhuis geblesseerd het veld verlaten. Rutgert Tipker is zijn vervanger. Na bijna een kwartier spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Jarno Sterenborg is zijn tegenstander te snel af, zet de bal voor, waarna Gerko Scheper bij de tweede paal de bal kan binnen knikken: 0 – 1. Wildervank is in de tegenstoot af en toe ook gevaarlijk. Een vrije trap van Marc Nijland komt hard voor het doel, maar wordt door Sven Jaegers goed verdedigd. De tweede goede aanval van de Onstwedders levert opnieuw een doelpunt op. Anne Wilzing zet voor en het is Harm Visser die de bal net genoeg met het hoofd raakt en zo de 0 – 2 laat aantekenen. Onstwedder Boys komt goed weg als een geplaatst schot van één van de spelers van Wildervank tegen de paal ketst en naast gaat. In de slotfase van de eerste helft wordt Anne Wilzing door Robert Nullmeyer net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. Waar een rode kaart wordt verwacht (doorgebroken speler), besluit de scheidsrechter de overtreding met geel te bestraffen. De vrije trap die volgt wordt door Gerwin de Wijk genomen, maar zijn inzet wordt uitstekend gekeerd door keeper Mads Smallenbroek van Wildervank.

In de tweede helft heeft Onstwedder Boys de wind in de rug en lukt het om de bal wat beter in de ploeg te houden. Al snel in de tweede helft wordt het 0 – 3  voor de Boys. Een voorzet vanaf links van Anne Wilzing wordt door Gerko Scheper van dichtbij doeltreffend afgerond. Bij Wildervank lukt er weinig. Ook Lourens Huizing wordt maar zelden bereikt. De verdediging van Onstwedder Boys geeft ook deze middag weinig weg. Het is opnieuw Gerko Scheper die na ongeveer twintig minuten spelen weet te scoren. Vanaf een meter of twintig laat hij de keeper van Wildervank met een bekeken schot kansloos: 0 – 4. Wildervank krijgt even later de kans om tegen te scoren als scheidsrechter Boerema een overtreding constateert van Marcel Paans, die zijn tegenstander in de rug springt. Joost Woldhuis neemt de strafschop, die door Rein Koudstaal wordt gestopt, maar in tweede instantie alsnog door één van de spelers van Wildervank in het doel wordt geschoten. De scheidsrechter keurt het doelpunt echter af wegens buitenspel. Hij was waarschijnlijk de enige die dit constateerde. Zo blijft het 0 – 4 voor Onstwedder Boys, dat met nog zeven wedstrijden te gaan nog steeds zes verliespunten minder heeft dan RWF. RWF won de lastige uitwedstrijd tegen Haulerwijk met 1 – 0 en is nu de enig overgebleven concurrent voor de Boys.

Komende zaterdag is Onstwedder Boys vrij. Op zaterdag 8 april staat de derby tegen Mussel op het programma. Er wordt in Mussel om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Marcel Paans, Sven Jaegers, Gerben Meems (Luc Nieuwenhuis), Gerwin de Wijk, Sem Nieuwenhuis (Rutgert Tipker), Harm Visser, Jarno Sterenborg, Anne Wilzing (Bert Jan Wilzing) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. J. Boerema (Paterswolde)
Gele kaarten: Gerwin de Wijk en Sven Jaegers.
Toeschouwers: 100