19.11.2022 Ruime overwinning Onstwedder Boys

Onder koude en zonnige omstandigheden heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag een ruime overwinning behaald tegen laagvlieger BSVV. Na een 1 – 0 ruststand werd het uiteindelijk 5 – 0 voor de ploeg van trainer Guus Zantinga. Onstwedder Boys blijft hierdoor meedoen in de top van de vierde klasse D.

BSVV is één van de vele degradanten uit de derde klasse die het dit jaar op een niveautje lager mogen proberen. De ploeg uit Bovensmilde kende een ongelukkige start van de competitie en miste ook vandaag een vijftal spelers. Bij Onstwedder Boys begon Harm Visser weer in de basis-elf.

In de eerste helft valt er weinig te beleven voor beide doelen. Er worden over en weer veel fouten gemaakt en beide teams weten nauwelijks gevaarlijk te worden. Wel moet gezegd worden dat het verdedigingscentrum van Onstwedder Boys met Marcel Paans en Sven Jaegers weer een prima indruk achterlaat deze middag. Na tien minuten spelen gaat Sem Nieuwenhuis aan de rechterkant goed door en zet de bal voor. Keeper Melvin van den Broek reageert alert en is net iets eerder bij de bal dan Gerko Scheper. Even later komt Jarno Sterenborg vrij voor de keeper, maar zijn inzet wordt door van den Broek verwerkt tot corner. Na ruim een half uur spelen is er een eerste mogelijkheid voor BSVV. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door Kaji Mohammed ingeschoten, maar gaat via een been van een Onstwedder Boys speler naast. Kort voor rust wordt het 1 – 0 voor de thuisclub. Gerko Scheper wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald door Raymons Zuidema, waarna scheidsrechter van der Veen niets anders kan doen dan een strafschop geven. Zuidema krijgt de gele kaart. Gerwin de Wijk schiet de bal vervolgens hoog in het doel. Melvin van der Broek is dit keer kansloos.

In de tweede helft is het Onstwedder Boys dat na een kwartier spelen de mogelijkheid krijgt om de score uit te breiden. Gerko Scheper stuit echter ook op de keeper van de ploeg uit Drenthe. In de rebound schiet Jarno Sterenborg de bal net voorlangs. Kort daarop brengt van den Broek redding op een inzet van Marcel Paans. In de 65e minuut is het wel raak voor de ploeg uit Onstwedde als Gerko Scheper bij de tweede paal uit een corner van Anne Wilzing de bal in het doel kan koppen: 2 – 0. BSVV probeert daarna wat meer druk te zetten. Dit leidt tot twee schoten van afstand door Kaji Mohammed en Peter Masiri. Beide keren redt Rein Koudstaal prima en houdt zijn doel schoon. Een kwartier voor tijd wordt het duel beslist als Gerko Scheper een voorzet van Jarno Sterenborg binnen kopt en Melvin van den Broek kansloos laat: 3 – 0. In de slotfase kan Onstwedder Boys de score nog verder opvoeren: Uit een voorzet van Anne Wilzing tikt Sem Nieuwenhuis de bal bij de eerste paal keurig binnen: 4 – 0. Even later komt uit een fraaie aanval door het centrum Jarno Sterenborg vrij voor de keeper. Ditmaal schuift Sterenborg de bal langs de keeper in het doel en maakt zo het vijfde doelpunt. Rutger Timmermans probeert het nog een keer namens BSVV, maar zijn inzet gaat net over. Zo blijft het 5 – 0.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd tegen RWF uit Frieschepalen. De wedstrijd op kunstgras begint om 14.30 uur. Bovenin de vierde klasse D is het erg spannend. FC Assen heeft 17 punten uit 8 wedstrijden. Onstwedder Boys en Fit Boys hebben 16 punten uit 7 wedstrijden. Op de vierde plaats komt dan RWF met 13 punten uit 7 wedstrijden.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Luc Nieuwenhuis), Marcel Paans, Sven Jaegers, Gerben Meems, Gerwin de Wijk, Harm Visser, Sem Nieuwenhuis, Jarno Sterenborg, Anne Wilzing (Mart Wilzing) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: S. van der Veen (Veendam)