06.11.2017 Puntje voor Heren 1 VCO '72

Afgelopen zaterdag moesten de heren van VCO’72 op bezoek bij Thriantha uit Schoonebeek. Op papier was dit de nummer 1 tegen de nummer 2. Thriantha had echter 1 wedstrijd minder gespeeld en had wat minder verliespunten. De ploeg uit Onstwedde verloor de wedstrijd met 3 - 1.

Het team uit Onstwedde trad met een kleine formatie aan in Schoonebeek. Vaste spelverdeler Gerard Koerts was deze keer afwezig en werd vervangen door Aike Wilzing.  Ook was de ploeg aanvallend niet op sterkte. In de eerste set kon VCO’72 goed meekomen en ging het lange tijd gelijk op. In het laatste gedeelte van de set werden teveel  onnodige fouten gemaakt, waardoor set 1 met 25 - 20 werd verloren. De tweede set was een set om gauw te vergeten. De Onstwedders werden volledig weggespeeld: eindstand 25 - 8.

De derde set was een kopie van de eerste set en ging ook nipt verloren, nu met 25 - 23.  In de beginfase van de vierde set keek VCO’72 constant tegen een achterstand aan. Maar gaandeweg de set konden de Onstwedders toch redelijk goed bijblijven. Door een aantal goede services van Tom Wagenaar wist VCO’72 deze set uiteindelijk toch te winnen met 21 - 25. Onlangs de nederlaag gingen de Onstwedders met een redelijk goed gevoel weer huiswaarts. Toch weer een puntje behaald tegen één van de sterkere teams in de poule.