25.05.2022 Provinciaal Kampioenschap turnen

Afgelopen zaterdag was de finale van het provinciaal kampioenschap in Wildervank, waarvoor een aantal meiden van CSVO zich hadden geplaatst.

Voor de selectie hadden zich geplaatst: Marjanne Wolfs, Norah Sterenborg, Marit Verhoeven en Fiona Paap. Er was veel concurrentie, de wedstrijden verliepen vlot en de turnsters gingen uiteindelijk met een goed gevoel weer naar huis.

Marjanne deed mee in de categorie pupil niveau 4, ze liet een nette en sierlijke oefening op de vloer zien en behaalde daar een 18de plek mee. Op brug lukte de salto als afsprong en over de gehele wedstrijd belande ze op de 21ste plek.

Norah, Marit en Fiona deden mee in de categorie pupil niveau 5. Norah vond het nogal spannend maar heeft het goed gedaan, vooral op vloer heeft ze een mooie oefening neergezet. Ze eindigde in totaal op plaats 33. Marit ging boven verwachting en liet op sprong twee krachtige oefeningen zien en op vloer een mooie handstand en een keurige loopsprong. Ze eindigde in totaal op de 26ste plek.

Fiona liet ondanks haar drukte wat schoonheidsfoutjes een mooie oefening op vloer zien. Op balk had ze volledige concentratie, liet een keurige oefening zien en bleef staan met de radslag en handstand. Dit werd beloond met een tweede plek op dit toestel. Ze eindigde keurig als vierde in de totale wedstrijd en liet 30 meiden achter zich.

De verbeterpunten worden meegenomen en de meiden kunnen terugkijken op een geslaagde finale. Martien en Miren: bedankt voor het begeleiden van de meiden.

Op 18 juni hebben de recreatie turnsters nog een wedstrijd in Stadskanaal.

Bestuur CSVO