20.11.2019 Prima prestaties van VCO-teams

Heren-1 en dames-1 van volleybalvereniging  VCO '72 zijn prima begonnen aan de competitie. De heren van VCO staan momenteel bovenaan in de Eerste Klasse B, terwijl de dames het eveneens prima doen en op de tweede plaats staan in de Tweede Klasse F.

Afgelopen weekend stond voor VCO Dames-1 de topper tegen Tyfoon Dames 1 op het programma. De jonge ploeg van trainer/coach Jaap Wubs won in Stadskanaal met 2 - 3 en behaalde daarmee de zesde overwinning op rij. De eerste twee sets gingen overtuigend naar de ploeg uit Onstwedde: 18-25 en 14-25. Ook in de derde set zag het er lange tijd naar uit dat ook deze set zou worden gewonnen. In de slotfase kwam Tyfoon echter terug en zo won de ploeg uit Stadskanaal uiteindelijk deze set met 26 - 24. De vierde set werd eveneens gewonnen door Tyfoon, dit keer met 25 - 17. In de beslissende vijfde set was VCO '72 weer bij de les en werd er met 9 - 15 gewonnen. De VCO-dames hebben nu vijf punten achterstand op koploper Sudosa/Desto D5 en twee punten voorsprong op Tyfoon, dat op de derde plaats staat.

Heren-1 van VCO '72 speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd in Paterswolde tegen Actief H1. De heren hebben tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en kwamen ook tegen Actief niet in de problemen. De wedstrijd werd eenvoudig met 0 - 4 gewonnen, waardoor er vijf punten werden meegenomen naar Onstwedde. Setstanden: 18 - 25, 21 - 25, 14 - 25 en 19 - 25. Enig minpuntje was de blessure van Gerben Veldhuis, die door zijn enkel ging. Na een polsblessure was Tom Wagenaar afgelopen zaterdag wel weer van de partij.

DE VCO-heren staan bovenaan in de poule met drie punten voorsprong op Annen H1. Zaterdag 30 november speelt de ploeg weer thuis. Tegenstander in De Bast is dan Veracles H4 uit Groningen. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Om 17.00 uur speelt VCO Dames-1 dan de derby tegen VSV '74 uit Vlagtwedde.