25.06.2019 Prima prestatie van Thijs Mulder

Enige tijd geleden werd Thijs Mulder, jeugdspeler van Onstwedder Boys, benaderd door Willem Boekweg van de stichting Voetbalacademie Parkstad JO 12 uit Veendam, met de vraag of hij bereid was om op zaterdag 22 juni ’19 met dat team te gaan spelen op het prestigieuze toernooi van vv “De Weide” uit Hoogeveen waar wordt gespeeld om de “HUYS TALENT CUP” vernoemd naar de hoofdsponsor van dit evenement.

Thijs hoefde niet lang na te denken om ja te zeggen, zeker niet toen hij hoorde wie de tegenstanders waren:
SV HTC JO12; FC EMMEN JO 11; PEC ZWOLLE (B) JO 11; PFA (Prestige Football Academy) JO12 uit Losser; vv DE WEIDE JO 12; HEERENVEEN JO 12; ACV (ASSEN) JO 12; DOS KAMPEN JO 12; GVAV RAPIDITAS JO 12; PEC ZWOLLE (A) JO11; LAC FRISIA (LEEUWARDEN) JO 12; DZOH JO 12; FC GRONINGEN JO 11 en FC MEPPEL JO 12.

Zijn team, met spelers die voor het eerst in teamverband samen speelden, was ingedeeld bij GVAV Rapiditas JO 12, PEC Zwolle (A) JO 11 en LAC Frysia JO 12. Twee van de drie poulewedstrijden werden gewonnen en één gelijk gespeeld, hetgeen betekende dat ze groepswinnaar waren geworden.  De uitslagen: Voetbalacademie Parkstad – GVAV Rapiditas 1-1; PEC Zwolle (A) – Voetbalacademie Parkstad 0-1; Voetbalacademie Parkstad - LAC Frisia 4-0.

Vervolgens begonnen de knock-out wedstrijden:
FC Groningen – Voetbalacademie Parkstad 0-4; DOS Kampen – Voetbalacademie Parkstad 0-3 en tenslotte PEC Zwolle (B) – Voetbalacademie Parkstad 1-3. Deze uitslagen resulteerden in een finaleplaats tegen PFA (Prestige Football Academy) uit Losser. Tot aan de finale had Thijs slechts twee tegentreffers moeten incasseren.

In de finalewedstrijd ging de strijd behoorlijk gelijk op, alhoewel de tegenstanders uit Losser net iets makkelijker speelden, maar Thijs had een aantal uitstekende reddingen in huis waardoor het lang 0 - 0 bleef. Bij een aanval van PFA werd een schot op het doel van Thijs gelost die hij keurig klemvast had, maar de bal werd door een tegenstander uit zijn handen getrapt. De scheidsrechter zag het gebeuren en keurde de goal die hieruit ontstond ondanks protesten van iedereen en alles die voor een correcte toepassing van de spelregels staan, toch goed. Het bleef 1 - 0 en dus de eerste en enige nederlaag voor Voetbalacademie Parkstad, waarbij je ook nog eens de nodige vraagtekens kunt zetten vanwege de scheidsrechterlijke blunder.

Al met al een prachtig toernooi voor deze ambitieuze jonge doelman, die als aanvoerder de cup behorende bij de tweede plaats in ontvangst mocht nemen. De leiding van voetbalacademie Parkstad was meer dan tevreden over het vertoonde spel, ook van de keeper. Leider/coach Willem Boekweg: “ Prima keeper. In de finale haalt hij 2 tot 3 100% kansen eruit door de kwaliteit die hij zelf liet zien. Thijs was voor mij persoonlijk de beste keeper van het toernooi, anders sta je niet in de finale. Hij presteerde het toch maar even om de minst gepasseerde keeper te worden”.

De sportredactie van Onstwedde.info feliciteert Thijs Mulder van harte met dit resultaat.