23.04.2022 Pijnlijke nederlaag voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Wildervank de kans laten liggen om nog een rol bovenin de competitie te spelen. Op het kunstgras kwamen de Boys er niet aan te pas en werd met 5 – 3 verloren. Op de uitslag viel niets af te dingen. De nederlaag had gezien de kansenverhouding ook nog groter kunnen uitvallen.

Voor de ploeg uit Onstwedde was het de derde uitwedstrijd op rij dat er op kunstgras gespeeld werd. Het hoofdveld van Wildervank lag er verlaten bij. Opnieuw werd duidelijk dat de tegenstander meer gewend is om op kunstgras te spelen. Het is echter te makkelijk om de oorzaak van het falen bij de ondergrond te zoeken. Onstwedder Boys speelde erg matig, verloor veel duels, er waren de nodige misverstanden in de verdediging en de backs wisten zich lange tijd geen raad met de snelle buitenspelers van de thuisclub.

In de eerste helft is het Wildervank dat vanaf het begin druk zet. Gevaar komt van de linkerkant met de behendige Eduardo Gallego en vanaf de rechterkant van de snelle Ferry Huizing. Wildervank zoekt de zijkanten geregeld op en ook een aantal corners leidt tot hachelijke momenten in het strafschopgebied van Onstwedder Boys. Rein Koudstaal moet meerdere keren redding brengen. Onstwedder Boys speelt een teleurstellende eerste helft waarin weinig dingen goed gaan. De enige mogelijkheid is voor Anne Wilzing, die goed vrij wordt gespeeld, maar de bal naast schiet. Op dat moment is het 1 – 0 voor Wildervank. Spits Lourens Huizing kan na een fout in de verdediging van de Boys op rechts alleen doorgaan en scoort beheerst het eerste doelpunt. Vijf minuten voor rust is het opnieuw de spits van Wildervank die scoort, dit keer via een kopbal uit een corner. Voor rust wordt het ook nog 3 – 0 door Ferry Huizing, die een voorzet van Gallego binnenschiet.

In de tweede helft komt Rutgert Tipker in het veld voor Luc Nieuwenhuis. Uit een vrije trap kopt Bert Jan Wilzing de bal keurig in de bovenhoek en zo staat het al snel 3 – 1. Onstwedder Boys neemt achterin meer risico’s en hanteert vaak de lange bal om de aanvallers in stelling te brengen. Een misverstand tussen verdediging en keeper zorgt voor een enorme kans voor Lourens Huizing, die het presteert om de bal voor een leeg doel naast te schieten. Onstwedder Boys blijft hoop houden en krijgt kansjes via Anne Wilzing en Gerko Scheper. Wildervank kan de wedstrijd beslissen via Eduardo Gallego die na een fout in de verdediging van Onstwedders door kan gaan, maar de bal tegen de paal schiet. Een kwartier voor tijd wordt het 3 – 2 als Gerko Scheper met een geplaatst schot de keeper van Wildervank weet te kloppen. De vreugde is van korte duur want het is even later opnieuw Lourens Huizing die na een fraaie steekpass een aanval van Wildervank simpel kan afronden: 4 – 2.

Onstwedder Boys blijft wel de aanval zoeken, maar Gerko Scheper en Nick Wagenaar stuiten op de sluitpost van Wildervank. Vijf minuten voor tijd wordt het 4 – 3 als Arjen Velthuis de bal op het doel schiet, keeper Steven Vegter in eerste instantie redt en Gerwin de Wijk attent reageert en uit de rebound eenvoudig weet te scoren. Een minuut later kan Gallego aan de andere kant profiteren van het zoveelste misverstand in de verdediging van de Boys en de eindstand op 5 – 3 bepalen.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen SVBO. De ploeg uit Barger Oosterveld verloor vandaag met maar liefst 8 – 2 van Borger. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Gerben Meems, Elmar Bijl, Luc Nieuwenhuis (Rutgert Tipker), Harm Visser, Gerwin de Wijk, Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing (Arjen Velthuis) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. J.H. Hansen (Wagenborgen)