18.08.2012 Paard Roelof Raveling Ned. kampioen

De Nationale Merriekeuring is vrijdagmiddag, na het onderdeel vrijspringen en de beoordeling aan de hand, gewonnen door de driejarige stermerrie Endelin (Toulon uit Jendelin ster pref prest van Voltaire).

Het fokproduct van Roelof Raveling uit Onstwedde was volgens jury Cor Loeffen een hele complete springmerrie. “Endelin toonde goede gangen, met een ruime stap. Bij het vrijspringen toonde de merrie een goede balans en vooral een hele goede techniek in het achterbeen.”

Ezuduela (Tangelo van de Zuuthoeve uit Zuduela ster van Berlin), gefokt door de kersverse Fokker van het Jaar, De Radstake uit Varsseveld, werd uitgeroepen tot reservekampioen. “Een springmerrie met een sterke bovenlijn en veel afdruk op de sprong. Ezuduela sprong goed naar boven en vanuit de schoft.” De derde prijs was voor Ealba VDL (Zavall VDL uit Re’Alba VDL van Galoubet A) van f/g VDL Stud uit Beers. “De merrie imponeerde het meest bij het vrijspringen, die de kracht in het lopen om kan zetten in kracht op de sprong.” In combinatie met de beoordeling voor exterieur werd de driejarige springmerrie als derde opgesteld

Foto Roelof en Jaccolien