03.02.2018 Opnieuw nederlaag voor VCO dames

De dames van VCO '72 zijn er vanmiddag in De Bast niet in geslaagd om de eerste overwinning in 2018 te behalen. Ondanks bij vlagen goed spel werd er met 3 - 1 verloren van het hoog geklasseerde Olhaco D2 uit Hoogeveen.

In de eerste set start de ploeg uit Onstwedde zwak en kijken de dames vanaf het begin tegen een achterstand aan. Het Onstwedder blok krijgt totaal geen grip op de buitenaanvallers van Olhaco, die dan ook regelmatig scoren. De set gaat met 25 - 16 naar de ploeg uit Hoogeveen.

Ook in de tweede set komt VCO '72 snel op achterstand. In het verloop van de set gaat de ploeg beter spelen en weten de dames vooral via tactische ballen geregeld te scoren. Via een mooie middenaanval van Daniek Hilverts komen de dames uit Onstwedde zelfs op setpoint, maar dat wordt niet verzilverd. Het eerste setpoint dat Olhaco krijgt wordt wel benut en zo gaat ook set twee naar de ploeg uit Hoogeveen: 25 - 27.

In de derde set loopt het een stuk beter bij de dames van VCO. Vooral Miriam Kruiter weet in het begin van de set een aantal keren goed te scoren. Olhaco maakt de nodige fouten en dankzij een foutieve service van één van de speelsters van Olhaco gaat de set met 25 - 18 naar de VCO-dames. Ze trekken de goede lijn tot ver in de vierde set door. Vanaf een voorsprong van 18 - 14 voor VCO '72 gaat het toch nog mis. De dames uit Hoogeveen weten acht punten op rij te maken, vooral weer via de sterke buitenaanval. Zo gaat ook deze set verloren, dit keer met 21 - 25.

Door dit resultaat en doordat SSS uit Emmer-Compascuum wel wist te winnen blijven de VCO-dames in de gevarenzone en zullen een aantal wedstrijden moeten gaan winnen om in de eerste klasse te blijven.